vrijdag 3 juni 2011

De Fabeltjeskrant De publieke fabeltjes noodcentrale
Goede tijden herleven op Internet dankzij You Tube, en  wat leuk om de Fabeltjes krant en gelukkig ook steeds meer klassiekers zoals "Ti Ta Tovenaar" "De Film Van Ome Willem", "Ja zuster Nee zuster", "Stiefbeen en zoon", "Farce Majeur" en nog veel leuke tv-series terug te zien!

Ik kijk zelf niet meer naar de doorgedraaide publieke omroep (NPO), de  "fast food kijkbuis", waar belastingbetalers een fortuin en alles bij elkaar ruim 800  miljoen eurootjes voor moeten neerleggen en waar  steeds minder kijkbuis-kinderen in geinteresseerd zijn en dat komt allemaal omdat er te veel geld word gespendeerd aan topinkomens, bonus en extraatjes waardoor steeds minder goede programma's op de buis komen..

Een fors gedeelte van de NPO begroting gaat inderdaad ,en dat is geen fabeltje, op aan salarissen van 50 000 euro tot aan 500 0000 en nog veel hogere inkomens per jaar.

Je kunt je afvragen of een half miljoen euro en dat is geen fabeltje, niet een beetje erg dik betaald is voor de mollige grappenmaker-kletskous Paul de Leeuw, die al jaren lang voor een selecte kliek mensen dezelfde grappen maakt  en mensen stee en steek-vast in de maling neemt, maar overigens wel heel erg mooi zingen kan, maar en zo blijkt uit Idols, X-factor en nog meer talenten-shows, dat Nederland  echt wel barst van  uitzonderlijk talent, iedereen heeft het kunnen horen zien en voelen en dat is dan ook geen fabeltje!


Het is wel opmerkelijk dat  publieke omroep-figuren ontzettend veel en dik verdienen en al helemaal in deze tijden van crisis waarin miljoenen landgenoten de riem wel heel strak moeten aanhalen agv de bezuinigingen van de regering Rutte-Wilders.

Waar blijven de "hoogbegaafde" artiesten, entertainers, clowns, muzikanten,en programmamakers en eenieder die Nederland een warm hart toedraagt op de kijkbuis?


Rutte en Wilders bezuinigen links en rechts en in het midden maar niet op de topinkomens  en  alles word alsmaar duurder en duurder zo ook de NPO.


Volgens NPO-voorzitter Henk Hagoort is de Nederlandse publieke omroep één van de  goedkoopste van Europa, en kost het de nederlandse belastingbetaler 'maar' 75 euro per jaar.

Media-expert David de Jong verklaart in het NRC Handelsblad echter  dat de kosten veel hoger liggen dan 75 euro die NPO voorzitter Henk Hagoort de kijkbuiskinderen wilde wijsmaken.

Nederlanders zouden jaarlijks bijna twee keer zoveel betalen voor de programma's van de publieke omroep.

De Nederlandse Publieke Omroep is veel te duur vergeleken bij de Italianen en Belgen die veel minder betalen, dan wanneer je alle kosten in Nederland bij elkaar optelt en dat is geen fabeltje!

Bovendien zijn de publieke programma's van de Belgen en Italianen beter en liggen de kijkcijfers bij deze  omroepen aanzienlijk hoger dan die van de NPO. Veel Nederlanders kijken ook nog eens liever naar de programma's van de buitenlandse omroepen en betalen de Nederlandse staat in feite voor niets want ze kijken niet naar de NPO omdat ze er geen bal en geen fabel aan vinden en dat is geen fabeltje.

Henk Hagoorts 75 euro is een fabeltje

Het Ministerie van OCW gaf in 2009 een dikke 790 miljoen euro aan de NPO. De publieke omroep zou zelf in 2010 nog eens 197 miljoen euro ophalen en dan kom je al bijna op een miljard euro en ook dat is weer geen fabeltje.

Het geld gaat op aan topinkomens en exclusieve  feesten en schranspartijen  voor de dikke maatjes en elite vriendjes van het omroepbestuur, loljurken en kletskousen dus jammergenoeg komt er maar een  klein beetje geld dat overblijft ten goede aan  de mensen die bij de NPO met hart en ziel werken en hun uiterste best doen om van de omroep nog wat te maken,

Alles bij elkaar opgeteld komt de media-expert De Jong uit op een bedrag van 116 euro per Nederlander per jaar en niet het fabeltje van 75 euro, die Hagoort de kijk-buiskinderen wilde wijsmaken.

Polderland fabeltjesland kom in actie en teken de petitie!

De NPO moet worden gereorganiseerd.  Alle  getalenteerde nederlandse kunstenaars, journalisten, clowns,acteurs, muzikanten, filmmakers, poppenkast-spelers, mens en kindervrienden  verdienen het om op de kijkbuis te komen. De veel te dik betaalde lieden die al veel te lang elke week te zien zijn en waar nederland al heel lang op zijn uitgekeken zullen dus plaats moeten maken voor de programmas waar de Nederlandse kijkers  om vragen.


Vrede en veiligheid? Democratie?

Teveel kinderseries zijn doordrenkt met geweld, schieten, ruzies, intolerantie en negativiteit.Het zou ook goed zijn om ook alle belspellen te verbieden, en de sex-gerelateerde programmas die je op tal van met name de rtl zenders tegenkomt, deze op andere tijden uit te zenden zodat kinderen en de jeugd hier zo veel mogelijk en het liefst helemaal van bespaard worden.

De omroep heeft niet alleen de taak om mensen te entertainen en goed en helder te informeren, maar tevens de verantwoordelijkheid te zorgen voor goede inhoud voor jong en oud en te waken dat de programmas bijdragen aan een humane wereld van vrede, tolerantie en saamhorigheid.


Doe de fabeltjes pol!

Wat vind u van de regering Rutte -Wilders? bent u het eens met de bezuinigingen die mens en land en dier treffen, op welke partij zou u nu stemmen?  Laat het weten en doe de fabeltjes pol die u aantreft in de rechterkolom van deze blog.

Alvast hartelijk bedankt voor uw stem!

Stan Rams


Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Playing The Piano

Levensweg

Levensweg
Olievefpaneel Stan Rams

Highest Aim

Highest Aim

After the bitter tears
heaven again washed away
the coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim
within each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace from the
Spring of Love

Stan Rams


~~~After the bitter tears

heaven again washed away
the blood coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim within
each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace to let the sun
of Love and Peace
shine for us all.


***

de aarde

is gekleurd met het bloed
van al tevelen
door regens weggewassen
maar niet de zonde
en het verdriet

de zon schijnt
geeft de mens een nieuwe kans
om het hoogste doel op aarde
te vervullen
het hart te openen,
om samen te werken
aan een wereld
waar iedereen
gelukkig met elkaar
mag zijn

Stan Rams

Stan 2010

Stan 2010
Piano Piano Piano

Zalig Nieuw Jaar dat zit zo dus in elkaar


Beste bezoekers,

Gelukkig Nieuwjaar

We vieren het nieuwe jaar maar je hebt mensen, mensen die zitten en mensen die lopen,en mensen die staan maar ook mensen die niet of nooit stil kunnen zitten sommigen doen zelfs meer dan een lopend mens omdat ze meer dan zitten van alles zitten te doen zonder van hun stoel af te gaan met oud op nieuw en ook het hele jaar maar je hebt ook mensen die niets doen dan zitten en mensen die geld verdienen met zitten en daar zitten er wel heel wat van in de kamer te pitten of te zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten en die komen niet vrij, tenminste zolang ze zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten aan elkaar en niet meer los kunnen komen snapt u nou hoe dat in elkaar zit? dat er mensen zijn die aan elkaar of een ander zitten zonder vast te zitten terwijl ze eigenlijk vast moesten zitten en niet vrij mogen zijn omdat de mensen die zitten te zitten niets ondernemen en niet van hun zitplaats af willen gaan en zo zijn er weer mensen die het niet meer zien zitten, omdat de zitters niet voor hen willen opstaan, en hen niet zien zitten en zo zijn er weer heel wat mensen,die de zitters niet meer zien of ze nu lopen zitten of staan en het liefste de zitters van hun zetel af zouden slaan maar zo zijn er gelukkig ook zitters die opstaan waarvoor ze zijn gaan zitten en hun zetel afstaan aan mensen die het zien zitten om de mensen die het niet meer zien zitten weer aan het lopen te krijgen zodat ze niet meer hoeven te zitten zonder van hun plek af te moeten gaan? snapt u,hoe dat in elkaar zit dat er mensen zijn die liever niet van hun plek afgaan en zo niet dan ga er maar eens lekker voor zitten tenzij u liever wilt lopen of staan of de ogen sluit omdat u het anders ook niet meer ziet zitten..en in dat geval is het raadzaam er niet teveel over in te zitten dat u het niet meer zou zien zitten omdat u anders niet meer voor een ander zou kunnen opstaan en alleen nog maar zou blijven zitten zonder te kunnen opstaan voor de zitters die voor de lopers zijn opgestaan, en ook wel weer eens lekker wil zitten zonder steeds het gevoel te moeten hebben telkens voor een ander op te moeten staan, en daar word een mens echt wel moe van dus blijf maar eens lekker zitten en geniet van je plek zodat je straks uitgerust eens lekker kunt opstaan en het weer helemaal ziet zitten voor het nieuwe jaar.

Ik wens u allen liefde geluk en een goede gezondheid
toe voor nu voor altijd en het nieuwe jaar!

Gelukkig Nieuwjaar

Stan Rams

Bea Moslima razend populair


Zwarte kleding, hoofd- doekjes en boerkas zijn razend populair in Nederland en een ware hype, en zo zien we op deze foto Hare Majesteit Beatrix in een exclusieve uitvoering van de internationaal befaamde modeontwerper Mohammed Jan Job Ali in haar prachtige outfit verlost van het altijd weer verplichte koninklijk "hoedje" trots poseren voor onze camera.


Trots op de Moskee

TON( Trots op Nederland) ziet Nederland het liefst gevuld met kleurrijke bloem- en tulpenvelden, windmolens, kerken, en dijken die je met een vinger kunt dichten als er een gaatje in zit, een polderland bewoond door mensen die op houten klompen lopen, kaasdragers, Zeeuwse meisjes, jolijke Bartjes en Dik Troms, een land van melk en honing, dol op Calve, Friese Vlag en Zaanse mayonaise en een land waar helaas geen plaats is voor "Kous Kous", "Kebab", een rappende Ali B naast een Moskee.

BeaMoslima voor haar nieuwe paleis

Ze weten niet wat ze missen, bovenstaande foto-simulatie geeft aan hoe schitterend mooi Paleis Soesjesdijk eruit zou zien na de grote multiculturele verbouwing en hoe blij Beatrix zou zijn met haar nieuwe onderkomen ,en zegt U eens eerlijk?

Wie behalve Geert Wilders, zou nou niet echt heel erg trots op Nederland zijn, met Beamoslima en zo een geweldig mooie blauwe moskee?


Stan Rams


Bookmark and Share


Bloesem in de Limburgiastraat te Heerlen

R.I.P Limburgiastraat!


Deze prachtige boom, en nog veel meer bomen in de wijk Meezenbroek ,stonden zo mooi voor mijn kunst-atelier annex appartementje op nr 203 aan de Limburgiastraat, helaas is al dat vertrouwde schoons door de sloop voorgoed verdwenen.

Woningbouwvereniging Woonpunt zorgde er vervolgens voor dat ik een geweldig mooi ander appartement kreeg toegewezen.

De sloop van de 7 flats aan de Limburgiastraat heeft vanaf de eerste gesprekken met de bewoners ruim tweeënhalf jaar in beslag genomen

“We zijn onderweg enkele tegen-slagen tegengekomen”, geeft John Scheilen van Woonpunt aan. “Uit nader onderzoek bleek dat er asbest in de dakconstructies verwerkt zat en dat vraagt extra expertise en zorg bij verwijdering. Daarnaast was het niet gemakkelijk om voor alle bewoners en gezinnen uit de flats vervangende woonruimte te vinden. Het aanbod in de wijk is echter beperkt. Maar het is gelukt. Iedereen heeft een mooie nieuwe woning.”

Ook bleken er vele tientallen mensen erg en heel erg overspannen en ziek te zijn geworden agv de gedwongen verhuizing en de sloop. Helaas zijn er ook mensen overleden agv zelfmoord omdat zij to in het diepst van hun ziel werden geplaagd en gekweld door de woningbouwvereniging die geen enkel gevoel en begrip toonde voor hen die zo verknocht waren aan hun huisje en het gedwongen vertrek niet konden verwerken en dan ook geen enkele bijstand of hulp kregen van de Gemeente.

Op de vlakte die is overgebleven zou binnen ongeveer 4 tot 5 jaar aan de Limburgiastraat een nieuw centrumhart moeten verrijzen, met luxe- woningen, parkeervoorzieningen, supermarkten en andere kleine winkeltjes. Met eraan vast een natuurpark. Van al die mooie plannen is echter niks terrecht gekomen wegens het vreselijke slechte beleid annex wanbeleid van de cultuurvernietigende en door en door corrupte Gemeenteraad van Heerlen.

Foto' s: Stan Rams

Info: Mijn MSP


Stan Rams

Love & peace to you all Anna Frank