vrijdag 29 juli 2011

Dank U voor deze mooie dag
Mooier kan een dag in vrede en liefde vol muziek niet zijn. 

De zondag middag aan de piano vleugel beginnen we me een traditioneel klassiek christelijk  lied.

Uit dankbaarheid voor het feit dat ik op een wereldberoemde lokatie in Hartje Nederland  en wel het Krasnapolsky Hotel op de Dam mag optreden en vanwege de vele warme hartelijke reacties van het publiek speel ik  dan ook van harte "Dank U voor deze schone morgen, dank u voor deze mooie dag", na de klassieke versie van  "Heer onze heer, ontferm u over ons"  en zo herinnerde ik mij al spelende de jaren 60 en 70 en onvergetelijk mooie tijd die ik mocht delen met mijn dierbare ouders, ooms en broers, die mij  anno 2011 vanuit het "hiernamaals" vast en zeker aanschouwen en bemoedigen  op mijn aardse pad.

Ja ik mijmer...dankbaar...zondags bezochten we altijd de schitterende Pancartiuskerk te Heerlen of de Moeder Maria basliliek te Maaseik en de St Pieter en zo lieten we een kaarsjee branden  in de Basiliek op  het Onze Lieve Vrouwenplein te Maastricht  en om niet te vergeten gingen we elk jaar zeker ook een paar keer naar de Domkerk te Aken waarop we met zijn allen na een wandeling  door de schitterende Limburgse en Euregionale Natuur een bezoek brachten aan een  bourgondisch pannekoekhuisje of pitoresk restaurantje waarop we voldaan met onze Oldtimer-Peugeot 304  met een topsnelheid van 60 kilometers per uur  al tuffende huiswaarts keerden.Al deze mooie momenten..  mijn ouders liefde zal altijd bij me blijven.


Christelijke liedjes, gospel, blues, pop, evangelische liederen zijn wereldwijd razend pupulair! Elke zondag speel ik of ze nu echter wel of niet in de hitlijsten of pupulair zijn bij het "grote publiek" , mijn vaste repertoire bestaat ui 120 liedren die ik zonder noten uit het hoofd speel met werken zoals de klassieke piano-vesie van "Hallelujah" waarmee Lisa een jaar geleden de finale won bij Idols. De vogels fluiten dan ook  liefde, vrede  en eerbied voor Gods Creatie  in "Morning has broken" van Cat Stevens, en opdat alle culturen en landen van de wereld aan bod komen en mogen delen in vreugde en dankbaarheid voor de schepping, het leven en de nieuwe dag, geef  ik mij met hart en ziel over aan de zwarte en witte ivoren toetsen met  "He has got  the whole world in his hands";  "Summertime" van George Gerschwinn"; "Georgia" van Ray Charles, "Love is in the Air"  en sluit ik gepast af met "Alle Menschen werden Bruder"

Zo verbroederd muziek de mensen en volkeren der aarde  zonder woorden in een staat van ontspanning eenzijn en rust tot een  lied en sterker nog een oproep kinkt dat de hele wereld aangaat.


"We Are the world" 


De wereld heeft altijd wel een teken nodig  en anno 2011..omdat er tientallen miljoenen mensen en kinderen dreigen om te komen in de ziedende hittegolven  die diverse Afrikaanse landen als Kenia, Somalie en Ethiopie teisteren. Daarom herhaal ik hierbij de oproep om hulporganisaties zoals Artsen Zonder Grenzen te steunen of Uw bijdrage over te maken op Giro 555.

Prinselijk  Intermezzo

Na vier sets van telkens een kleine 50 minuten aan easy listening, gospel, blues, evergreens en  klassiekke improvisties  werd het de hoogste tijd om enkele kinderen die toch wel  erg speels rondom de piano heen kropen en ietwat luidkeels de sterren van de hemel zongen tot kalmte te brengen dmv een medley van Fur Elise, en hollandse liederen waaronder  "In Holland staat een huis"  "Altijd zal ik van je blijven houden"  "Roodkapje Suite" , de"Sint Nicolaas Wilhelmus"Sonate" en dat  uit  respect voor de heilige kindervriend, die door heel Amsterdam op handen word gedragen en word vereerd  in de schitterende Amsterdamse Sint Nicolaaskerk en uiteraard zit daarin dan ook mijn muzikaal cadeau  van een speels en waardig Wilhelmus  voor de kleine prinsen en prinsesjes en op hen passende Jonkvrouwen en Jonkheren die zich onder het welwillende publiek bevinden.


Wat mooi om dan enkele moeders naast de vleugel te zien staan al wiegelend met hun baby's met hun oogjes toe, en even aardig te zien dat ruim veertig gasten met de ogen toe, ontspannen luisteren naar de muziek  in de gerieflijke bankjes van de lounge en  dan nog een vertederend compliment voor de muziek te krijgen van een tienerster, die mij een roosje  komt brengen en een tractatie te mogen ontvangen van enkele oudere adelijke dames die me in het engels te kennen geven dat ze hebben genoten  "you play wonderfull darling" van de muziek.

Mijn klassieke versie van "Slaap kindeke slaap"  a la Mozart gaat vervolgens over in een iets meer opwekkend en vrolijk "Mercy is falling down on me" en zo bouw ik langszaam aan een iets meer levendige sfeer omdat het niet de bedoeling is dat de hele lounge in slaap dommelt en eindig ik na een zalig "Nights in white satin" met  "Let it be" , van The "Beatles en  eindig ik met "The Rose"  van Bette Midler.

De tijd lijkt niet te bestaan als ik op de gouden  Barock Klok kijk die de gerieflieke lounge van het Kransnapolsky Hotel  siert, het is reeds 10 over vijf en na ruim vier en een half uur spelen tijd om naar huis te gaan. Van alle kanten stralen lichten, kleuren ogen als ik na een meer dan hartelijk afscheid van publiek en personeel op de Dam aankom en nog even in alle vrijheid en geluk bij het Nationaal Monument stil blijf staan en diep adem haal precies drie meter voor het het Monument  waar een koperen gedenkplaat de aarde siert met de tekst  "Vrijheid is niet vanzelfsprekend".

"Alle zingevende teksten en gedichten die in het monument staan heb ik gelezen,en alle beelden die het monument sieren heb ik gezien en gedurende de laatste drie jaar van alle kanten gefotografeerd, maar deze in koper gegreveerde tekst lees ik op deze plaats voor de eerste keer al heb ik deze wel duizend en een keer in mijzelf en naar de wereld uitgesproken. "Vrijheid is helaas in Nedeland en de wereld niet vanzelfsprekend" .

Ik ben vrij, een vrij mens en met mij vele duizenden mensen uit alle landen van de wereld die bijeen zijn gekomen op de Dam en op prima op hun gemak voelen bij  Het Nationaal Monument voor de Vrede.

Miljoenen mensen In Nederland:  mensen zonder baan, jongeren die werken voor een appel en een ei, gehandicapten, zieken en ouderen met een laag inkomen of pensioen,  moeten helaas  zien rond te komen met steeds minder en moeten leven op de rand van de armoede  omdat  de kosten van het levensonderhoud alsmaar stijgen, en  omdat  politici, directeuren en topambtenaren  alsmaar meer en meer graaien en zich verrijken met miljoenen aan bonus en extraatjes en omdat de regering miljarden uitgeeft aan immorele zaken zoals het meewerken aan oorlogen dmv zogenaamde vredemissies in met name de Islamitische gebieden.Ik besluit  ook gelijk een donnatie te doen aan Afrika...het is maar een druppel op de gloeiende plaat maar als we met zijn allen wat geven,dan zal het een grote zee worden zodat geen enkel kind of mens nog hoeft te lijden, te verdorsten of te verhongeren in Afrika of waar ter wereld dan ook.


In de Hoorn van Afrika worden zo’n 10 miljoen mensen bedreigd door een hongersnood. Er is sprake van de ergste droogte sinds 60 jaar. Velen zijn voor de honger op de vlucht en volledig afhankelijk van noodhulp. De situatie is urgent en schrijnend. Met uw bijdrage kunnen de deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties die hulp bieden. U kunt  uw bijdrage leveren via Geef aan Giro555!


Later op de avond verneem ik het nieuws dat er in Noorwegen een aanslag is gepleegd en veel slachtoffers te betreuren zijn, de oorlog in Libie nog steeds niet over is en dat  miljoenen  mensen en kinderen in Afrika dreigen te sterven van de honger en dorst , en dat Amerika waar miljoenen mensen dakloos zijn  en het land agv de vele oorlogen die worden gevoerd en politieke onenigheid voor een bankroet staat ... dat de financiele crisis nog lang niet voorbij is en dan vraag ik me af  "Waar gaat het met de wereld heen?"

"Neen, laten we dan vooral niet in een depressie en negatief denken verzinken maar de hoop en het geloof behouden in de kracht van liefde, eenheid vrede en een betere wereld  waarin niet ieder voor zich maar wij met zijn  allen aan bijdragen  door naar elkaar te luisteren, jong en oud, rijk en arm,  en de krachten bundelen door samen te werken, want alleen op deze wijze zal het ons allemaal beter en goed gaan.

Meer dan ooit in de geschiedenis is er behoefte aan een partij die de stem van het volk vertegenwoordigt, en voor een eerlijke en gelijke verdeling staat van de welvaart, en bovenal een partij die voor de vrede en voor de welvaart van niet slechts een selecte kliek politici zakkenvullers en yuppies is.. maar voor de welvaart van alle mensen is.


"De Partij voor Vrede en Welvaart"
  
Laten we hopen dat de PVVW  er snel komt en bij de eerstkomende verkiezingen  de grootste partij van Nederland word en deze een grondig einde maakt aan alle onrecht, crisis, armoede,discriminatie,en de vreselijke miljardenverslindende oorlogen waar Nederland aan deelneemt en waar geen burger in Nederland of waar ter wereld dan ook om heeft gevraagd en mee gediend is.


met dank voor het lezen,

laat het u allen goed gaan!!


Stan Rams

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Playing The Piano

Levensweg

Levensweg
Olievefpaneel Stan Rams

Highest Aim

Highest Aim

After the bitter tears
heaven again washed away
the coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim
within each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace from the
Spring of Love

Stan Rams


~~~After the bitter tears

heaven again washed away
the blood coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim within
each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace to let the sun
of Love and Peace
shine for us all.


***

de aarde

is gekleurd met het bloed
van al tevelen
door regens weggewassen
maar niet de zonde
en het verdriet

de zon schijnt
geeft de mens een nieuwe kans
om het hoogste doel op aarde
te vervullen
het hart te openen,
om samen te werken
aan een wereld
waar iedereen
gelukkig met elkaar
mag zijn

Stan Rams

Stan 2010

Stan 2010
Piano Piano Piano

Zalig Nieuw Jaar dat zit zo dus in elkaar


Beste bezoekers,

Gelukkig Nieuwjaar

We vieren het nieuwe jaar maar je hebt mensen, mensen die zitten en mensen die lopen,en mensen die staan maar ook mensen die niet of nooit stil kunnen zitten sommigen doen zelfs meer dan een lopend mens omdat ze meer dan zitten van alles zitten te doen zonder van hun stoel af te gaan met oud op nieuw en ook het hele jaar maar je hebt ook mensen die niets doen dan zitten en mensen die geld verdienen met zitten en daar zitten er wel heel wat van in de kamer te pitten of te zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten en die komen niet vrij, tenminste zolang ze zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten aan elkaar en niet meer los kunnen komen snapt u nou hoe dat in elkaar zit? dat er mensen zijn die aan elkaar of een ander zitten zonder vast te zitten terwijl ze eigenlijk vast moesten zitten en niet vrij mogen zijn omdat de mensen die zitten te zitten niets ondernemen en niet van hun zitplaats af willen gaan en zo zijn er weer mensen die het niet meer zien zitten, omdat de zitters niet voor hen willen opstaan, en hen niet zien zitten en zo zijn er weer heel wat mensen,die de zitters niet meer zien of ze nu lopen zitten of staan en het liefste de zitters van hun zetel af zouden slaan maar zo zijn er gelukkig ook zitters die opstaan waarvoor ze zijn gaan zitten en hun zetel afstaan aan mensen die het zien zitten om de mensen die het niet meer zien zitten weer aan het lopen te krijgen zodat ze niet meer hoeven te zitten zonder van hun plek af te moeten gaan? snapt u,hoe dat in elkaar zit dat er mensen zijn die liever niet van hun plek afgaan en zo niet dan ga er maar eens lekker voor zitten tenzij u liever wilt lopen of staan of de ogen sluit omdat u het anders ook niet meer ziet zitten..en in dat geval is het raadzaam er niet teveel over in te zitten dat u het niet meer zou zien zitten omdat u anders niet meer voor een ander zou kunnen opstaan en alleen nog maar zou blijven zitten zonder te kunnen opstaan voor de zitters die voor de lopers zijn opgestaan, en ook wel weer eens lekker wil zitten zonder steeds het gevoel te moeten hebben telkens voor een ander op te moeten staan, en daar word een mens echt wel moe van dus blijf maar eens lekker zitten en geniet van je plek zodat je straks uitgerust eens lekker kunt opstaan en het weer helemaal ziet zitten voor het nieuwe jaar.

Ik wens u allen liefde geluk en een goede gezondheid
toe voor nu voor altijd en het nieuwe jaar!

Gelukkig Nieuwjaar

Stan Rams

Bea Moslima razend populair


Zwarte kleding, hoofd- doekjes en boerkas zijn razend populair in Nederland en een ware hype, en zo zien we op deze foto Hare Majesteit Beatrix in een exclusieve uitvoering van de internationaal befaamde modeontwerper Mohammed Jan Job Vuiton Ali. en wat is ze lekker vrij in haar prachtige outfit verlost van het altijd weer verplichte koninklijk "hoedje" om nu eens blij te kunnen poseren voor onze camera.


Trots op de Moskee

TON( Trots op Nederland) ziet Nederland het liefst gevuld met kleurrijke bloem- en tulpenvelden, windmolens, kerken, en dijken die je met een vinger kunt dichten als er een gaatje in zit, een polderland bewoond door mensen die op houten klompen lopen, kaasdragers, Zeeuwse meisjes, Dik Troms, en Pietjes Puk, een land van melk en honing, dol op Calve, Friese Vlag en Zaanse mayonaise en een land waar als het aan Wilders ligt geen plaats is voor "Kous Kous", "Kebab", een rappende Ali B en een sjieke Moskee.

BeaMoslima voor haar nieuwe paleis

Ze weten niet wat ze missen, bovenstaande foto geeft aan hoe schitterend Paleis Soesjesdijk eruit zou zien na de grote multiculturele verbouwing en hoe blij Beatrix zou zijn met haar nieuwe onderkomen ,en zegt U eens eerlijk?

Wie behalve Wilders, zou nou niet echt heel erg trots op Nederland zijn, met Bea- naast zo een geweldig mooie blauwe soesjesberg moskee?


Stan Rams


Bookmark and Share


Bloesem in de Limburgiastraat te Heerlen

R.I.P Limburgiastraat!


Deze prachtige boom, en nog veel meer bomen in de wijk Meezenbroek ,stonden zo mooi voor mijn kunst-atelier annex appartementje op nr 203 aan de Limburgiastraat, helaas is al dat vertrouwde schoons door de sloop voorgoed verdwenen.

Woningbouwvereniging Woonpunt zorgde er vervolgens voor dat ik een geweldig mooi ander appartement kreeg toegewezen.

De sloop van de 7 flats aan de Limburgiastraat heeft vanaf de eerste gesprekken met de bewoners ruim twee├źnhalf jaar in beslag genomen

“We zijn onderweg enkele tegen-slagen tegengekomen”, geeft John Scheilen van Woonpunt aan. “Uit nader onderzoek bleek dat er asbest in de dakconstructies verwerkt zat en dat vraagt extra expertise en zorg bij verwijdering. Daarnaast was het niet gemakkelijk om voor alle bewoners en gezinnen uit de flats vervangende woonruimte te vinden. Het aanbod in de wijk is echter beperkt. Maar het is gelukt. Iedereen heeft een mooie nieuwe woning.”

Ook bleken er vele tientallen mensen erg en heel erg overspannen en ziek te zijn geworden agv de gedwongen verhuizing en de sloop. Helaas zijn er ook mensen overleden agv zelfmoord omdat zij to in het diepst van hun ziel werden geplaagd en gekweld door de woningbouwvereniging die geen enkel gevoel en begrip toonde voor hen die zo verknocht waren aan hun huisje en het gedwongen vertrek niet konden verwerken en dan ook geen enkele bijstand of hulp kregen van de Gemeente.

Op de vlakte die is overgebleven zou binnen ongeveer 4 tot 5 jaar aan de Limburgiastraat een nieuw centrumhart moeten verrijzen, met luxe- woningen, parkeervoorzieningen, supermarkten en andere kleine winkeltjes. Met eraan vast een natuurpark. Van al die mooie plannen is echter niks terrecht gekomen wegens het vreselijke slechte beleid annex wanbeleid van de cultuurvernietigende en door en door corrupte Gemeenteraad van Heerlen.

Foto' s: Stan Rams

Info: Mijn MSP


Stan Rams

Love & peace to you all Anna Frank