dinsdag 6 september 2011

Laat het zonnetje schijnen


Beste bezoekers,


Wat een regen weer is het toch de laatste maanden, en waar blijft de zon nou toch? Je zou haast denken dat het weer helemaal door elkaar is of het klimaat drastisch veranderd is, want het is niet meer normaal dat er zoveel regen valt en zo ik heb op het journaal gehoord dat het sinds 1912 niet meer zo nat geweest als in 2011. Wat een nattigheid en je vraagt je af waar al dat water blijft en oh, wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat het zonnetje weer vrolijk gaat schijnen?

Wel ja de wetenschap staat voor niets, de mensheid beschikt over voldoende wapens om de aarde 100 000 keer te vernietigen en mensen kunnen de meest ongelooflijke wonderen verrichten als ze maar geloven maar neen, met het weer en de weergoden, die hun eigen wil erop na houden valt nu een maal niet te spotten,en er is nog geen uitvinding zoals een "sunshine machine" die het zonnetje weer laat lachen en het weer dan ook goed en wel verdeeld onder de mensheid zodat iedereen het naar de zin heeft en er nergens te veel of te weinig van is op moeder aarde.


Toch niet getreurd, al die regen is wel goed voor de plantjes en zolang mijn huis niet onder water loopt, of veel erger met mijn piano en al word gespoeld in een kolkende tsunamie vind ik het best, en dan maken we het binnen in huis toch gezellig en gaan leuke dingen doen zoals lekker onderuit in de bank tv of een spannende film kijken, een ouderwets gezellig spel spelen zoals Monopoly, Stratego, Ganzenborden, mens erger je niet..of gaan we eens iets nog leukers doen waar we anders geen tijd voor hadden als de zon schijnt en waar het weer te warm is.

Maar ja, ja ja natuurlijk kun je ook gaan kaarten dammen schaken, helemaal niets doen of wat meer tijd nemen om aan tafel te gaan en dan onder het genot van een warm drankje gezellig iets gaan doen wat nu echt leuk en lekker is te doen bij regenweer en dan zing je maar vrolijk I am singing in the rain" of treur je niet en zing je "it is raining again" of zet je anders maar "Dreamer" op van "Supertramp" en dan droom je lekker weg op de muziek en vergeet je het weer maar weer. En als je dan toch naar buiten gaat: "vergeet je zakdoek niet en een goede paraplu en eet voordat je gaat een appel een mandarijn of een banaan, dat is goed voor de weerstand en dan kan na een fikse bui er weer tegenaan.

Al dansend kwam ik zo gelukkig redelijk droog met de beste zin van de wereld het schitterende Victoria Plazza Hotel te Amsterdam binnen waar ik warm liep door een aantal vrolijke "zonnetjes" en gelijk achter de piano kroop om "Raindrops keep falling on my head te spelen gevolgd door "let the sun shine" en omdat de zon zich buiten helemaal niet meer wilde laten zien en het binnen zo gezellig knus en warm was zo ben ik maar lekker doorgegaan met piano-spelen totdat het buiten weer droog was.


Drie uur later dus had ik een vijftien tal clips met mijn cameraatje opgenomen waarvan ik een aantal op mijn face-book pagina heb gezet en dat is wel zo lekker leuk en inspirerend om naar te luisteren en om rustig en relaxed van te worden en te dromen maar je kunt natuurlijk ook naar het gekletter van de regen op je dak of tegen ramen of tegen wat anders aan luisteren en wat maakt het ook uit zolang je maar veilig en wel kunt genieten van wat de muziek je wel of niet te vertellen heeft.

Zo wens ik u allen dan ook plezier en ontspanning toe met de muziek. Meer clipjes met zonnige regen en droom muziek treft u aan op mijn facebook pagina: zie: https://www.facebook.com/stanrams?sk=photos

laat het zonnetje schijnen

Laat het zonnetje schijnen.
Laat het stoppen met regenen
Laten we stoppen met rekenen
en van alles weer verwachten

Zowaar de som pas weer klopt
als het zonnetje in mens  hart
weer schijnt
 

GB

Stan Rams

Amsterdam 6 september 2011

Tags

Column Stan Rams
Laat het zonnetje weer schijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Playing The Piano

Levensweg

Levensweg
Olievefpaneel Stan Rams

Highest Aim

Highest Aim

After the bitter tears
heaven again washed away
the coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim
within each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace from the
Spring of Love

Stan Rams


~~~After the bitter tears

heaven again washed away
the blood coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim within
each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace to let the sun
of Love and Peace
shine for us all.


***

de aarde

is gekleurd met het bloed
van al tevelen
door regens weggewassen
maar niet de zonde
en het verdriet

de zon schijnt
geeft de mens een nieuwe kans
om het hoogste doel op aarde
te vervullen
het hart te openen,
om samen te werken
aan een wereld
waar iedereen
gelukkig met elkaar
mag zijn

Stan Rams

Stan 2010

Stan 2010
Piano Piano Piano

Zalig Nieuw Jaar dat zit zo dus in elkaar


Beste bezoekers,

Gelukkig Nieuwjaar

We vieren het nieuwe jaar maar je hebt mensen, mensen die zitten en mensen die lopen,en mensen die staan maar ook mensen die niet of nooit stil kunnen zitten sommigen doen zelfs meer dan een lopend mens omdat ze meer dan zitten van alles zitten te doen zonder van hun stoel af te gaan met oud op nieuw en ook het hele jaar maar je hebt ook mensen die niets doen dan zitten en mensen die geld verdienen met zitten en daar zitten er wel heel wat van in de kamer te pitten of te zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten en die komen niet vrij, tenminste zolang ze zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten aan elkaar en niet meer los kunnen komen snapt u nou hoe dat in elkaar zit? dat er mensen zijn die aan elkaar of een ander zitten zonder vast te zitten terwijl ze eigenlijk vast moesten zitten en niet vrij mogen zijn omdat de mensen die zitten te zitten niets ondernemen en niet van hun zitplaats af willen gaan en zo zijn er weer mensen die het niet meer zien zitten, omdat de zitters niet voor hen willen opstaan, en hen niet zien zitten en zo zijn er weer heel wat mensen,die de zitters niet meer zien of ze nu lopen zitten of staan en het liefste de zitters van hun zetel af zouden slaan maar zo zijn er gelukkig ook zitters die opstaan waarvoor ze zijn gaan zitten en hun zetel afstaan aan mensen die het zien zitten om de mensen die het niet meer zien zitten weer aan het lopen te krijgen zodat ze niet meer hoeven te zitten zonder van hun plek af te moeten gaan? snapt u,hoe dat in elkaar zit dat er mensen zijn die liever niet van hun plek afgaan en zo niet dan ga er maar eens lekker voor zitten tenzij u liever wilt lopen of staan of de ogen sluit omdat u het anders ook niet meer ziet zitten..en in dat geval is het raadzaam er niet teveel over in te zitten dat u het niet meer zou zien zitten omdat u anders niet meer voor een ander zou kunnen opstaan en alleen nog maar zou blijven zitten zonder te kunnen opstaan voor de zitters die voor de lopers zijn opgestaan, en ook wel weer eens lekker wil zitten zonder steeds het gevoel te moeten hebben telkens voor een ander op te moeten staan, en daar word een mens echt wel moe van dus blijf maar eens lekker zitten en geniet van je plek zodat je straks uitgerust eens lekker kunt opstaan en het weer helemaal ziet zitten voor het nieuwe jaar.

Ik wens u allen liefde geluk en een goede gezondheid
toe voor nu voor altijd en het nieuwe jaar!

Gelukkig Nieuwjaar

Stan Rams

Bea Moslima razend populair


Zwarte kleding, hoofd- doekjes en boerkas zijn razend populair in Nederland en een ware hype, en zo zien we op deze foto Hare Majesteit Beatrix in een exclusieve uitvoering van de internationaal befaamde modeontwerper Mohammed Jan Job Ali in haar prachtige outfit verlost van het altijd weer verplichte koninklijk "hoedje" trots poseren voor onze camera.


Trots op de Moskee

TON( Trots op Nederland) ziet Nederland het liefst gevuld met kleurrijke bloem- en tulpenvelden, windmolens, kerken, en dijken die je met een vinger kunt dichten als er een gaatje in zit, een polderland bewoond door mensen die op houten klompen lopen, kaasdragers, Zeeuwse meisjes, jolijke Bartjes en Dik Troms, een land van melk en honing, dol op Calve, Friese Vlag en Zaanse mayonaise en een land waar helaas geen plaats is voor "Kous Kous", "Kebab", een rappende Ali B naast een Moskee.

BeaMoslima voor haar nieuwe paleis

Ze weten niet wat ze missen, bovenstaande foto-simulatie geeft aan hoe schitterend mooi Paleis Soesjesdijk eruit zou zien na de grote multiculturele verbouwing en hoe blij Beatrix zou zijn met haar nieuwe onderkomen ,en zegt U eens eerlijk?

Wie behalve Geert Wilders, zou nou niet echt heel erg trots op Nederland zijn, met Beamoslima en zo een geweldig mooie blauwe moskee?


Stan Rams


Bookmark and Share


Bloesem in de Limburgiastraat te Heerlen

R.I.P Limburgiastraat!


Deze prachtige boom, en nog veel meer bomen in de wijk Meezenbroek ,stonden zo mooi voor mijn kunst-atelier annex appartementje op nr 203 aan de Limburgiastraat, helaas is al dat vertrouwde schoons door de sloop voorgoed verdwenen.

Woningbouwvereniging Woonpunt zorgde er vervolgens voor dat ik een geweldig mooi ander appartement kreeg toegewezen.

De sloop van de 7 flats aan de Limburgiastraat heeft vanaf de eerste gesprekken met de bewoners ruim twee├źnhalf jaar in beslag genomen

“We zijn onderweg enkele tegen-slagen tegengekomen”, geeft John Scheilen van Woonpunt aan. “Uit nader onderzoek bleek dat er asbest in de dakconstructies verwerkt zat en dat vraagt extra expertise en zorg bij verwijdering. Daarnaast was het niet gemakkelijk om voor alle bewoners en gezinnen uit de flats vervangende woonruimte te vinden. Het aanbod in de wijk is echter beperkt. Maar het is gelukt. Iedereen heeft een mooie nieuwe woning.”

Ook bleken er vele tientallen mensen erg en heel erg overspannen en ziek te zijn geworden agv de gedwongen verhuizing en de sloop. Helaas zijn er ook mensen overleden agv zelfmoord omdat zij to in het diepst van hun ziel werden geplaagd en gekweld door de woningbouwvereniging die geen enkel gevoel en begrip toonde voor hen die zo verknocht waren aan hun huisje en het gedwongen vertrek niet konden verwerken en dan ook geen enkele bijstand of hulp kregen van de Gemeente.

Op de vlakte die is overgebleven zou binnen ongeveer 4 tot 5 jaar aan de Limburgiastraat een nieuw centrumhart moeten verrijzen, met luxe- woningen, parkeervoorzieningen, supermarkten en andere kleine winkeltjes. Met eraan vast een natuurpark. Van al die mooie plannen is echter niks terrecht gekomen wegens het vreselijke slechte beleid annex wanbeleid van de cultuurvernietigende en door en door corrupte Gemeenteraad van Heerlen.

Foto' s: Stan Rams

Info: Mijn MSP


Stan Rams

Love & peace to you all Anna Frank