maandag 2 januari 2012

Facebook Handleiding
Steeds meer mensen gebruiken Facebook, het is gratis, en bied een schat aan mogelijkheden. Facebook is een social netwerk site, waar je persoonlijke interesses kunt delen met anderen. Er zijn meer dan 900 miljoen gebruikers actief per 2011. Iedereen kan een persoonlijk profiel aan maken en anderen die ook een profiel hebben uitnodigen om vriend te worden. Als gebruiker kan je op een zogenaamde prikbord (in het Engels: “wall”) berichtjes plaatsen, polls houden, content delen
met de vrienden in je netwerk.


Start gratis je Facebook account.

Ga naar de website http//www.facebook.com, je wordt automatisch doorgeleid naar de Nederlandstalige versie. Vul je gegevens in in het registratiescherm (voor- en achternaam, emailadres, wachtwoord en geboortedatum) Klik op registreren (wanneer je op registreren klikt ga je automatisch akkoord met de voorwaarden, ik adviseer je de voorwaarden eerst door te lezen) Daarna krijg je een scherm met "veiligheidscontrole", waarin je twee woorden moet overtypen. Als je de woorden niet kunt lezen kun je kiezen voor andere woorden of een geluidsfragment. Klik nogmaals op registreren


Werken met Facebook

Je kunt je profiel invullen zoals gegevens over jezelf, opleiding, werk, je leeftijd en je relaties. Facebook heeft een zoekfunctie, waarmee je bekenden over de gehele wereld die ook lid van Facebook zijn, kunt zoeken. Tik de naam van je vriend of vriendin in en kijk of hij/zij ook een Facebook account heeft. Als je de persoon die je hebt gezocht vindt, dan kun je deze als vriend toevoegen. Wanneer jouw vriend of bekende ook tot jouw vriendennetwerk wil horen, dan kan hij of zij jouw verzoek accepteren.

Facebook heeft o.a. het grote voordeel dat het beschikt over de mogelijkheid fotoalbums te maken. Zo kun je al je foto's en belevenissen delen met vrienden en ja kan ook video's toevoegen.

Op Facebook kan je allerlei leuke spelletjes spelen, er zijn er wel duizenden, en binnen no time kun je heel wat nieuwe vrienden maken.

Op Facebook kan je snel een eenvoudig een Facebook Pagina maken, voor je bedrijf, merk, organisatie, als particulier of als artiest. Deze pagina kan je koppelen aan diverse toepassingen zoals Twitter, de mogelijkheden zijn in feite onbegrensd.

Facebook is gratis en je word niet gestoord van wapperende banners en reclames. De advertenties die facebook weergeeft, de zogenaamde facebook ads, zijn klein en niet hinderlijk en ze staan overzichtelijk aan de rechterkant van je profielpagina. Particulieren en bedrijven kunnen tegen een redelijk lage prijs adverteren en gebruik maken van een schat aan informatie tools.


Voordelen Facebook

Je kunt gratis een zeer omvangrijk wereldwijd vriendennetwerk opbouwen en zelf kiezen welke mensen je toe laat op je Facebookpagina of nieuwe contacten aanknopen door vrienden van je vrienden uit te nodigen. Erg handig is dat je gemakkelijk contact kunt hebben met je vrienden of familie aan de andere kant van de wereld, en dat je ook jouw foto's of video's simpel en snel met hen kan delen.

Nadelen

Facebook heeft het nadeel dat je vrienden alles kunnen zien wat jij op Facebook hebt veranderd, wat voor berichten je hebt verstuurd en wat je tegen anderen hebt gezegd. Dit zorgt ervoor dat je weinig privacy hebt.

Volledig veilig wordt Facebook waarschijnlijk nooit, maar er zijn wel een aantal instellingen om de schade te beperken. Kijk rechtsboven bij je facebook account op Account -> en klik op Privacyinstellingen om je gegevens te veranderen.


Beveiligen van je Facebook


Bescherm je profiel tegen onbekenden

Je kunt je profiel en contact- en profielgegevens beschermen tegen buitenstaanders. Onbevoegden of onbekenden kunnen dan geen informatie meer over je verzamelen en gebruiken. Klik op Profielgegevens in Privacyinstellingen en stel al je profielgegevens in op 'alleen vrienden'.

Deel je contactgegevens met niemand

Ga naar Privacyinstellingen en klik op Contactgegevens. Deze informatie is zeer persoonlijk waardoor je het best 'aangepast' kunt gebruiken en alles op 'alleen ik' kunt instellen. Op deze manier kunnen vage kennissen die wel je vriend zijn deze gegevens niet delen. Met de optie 'aangepast' kun je bv mensen blokkeren om bepaalde delen te zien. Heb je bv je werkgever toegevoegd aan je account, dan kun je hem op deze manier verbieden je gegevens in te zien.


Zorg dat je fotoalbums beschermd zijn

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Zorg er daarom voor dat je fotoalbum uitsluitend voor mensen toegankelijk is die je vertrouwt. Ga naar de Profielgegevens en klik naast Fotoalbums op 'instellingen bewerken'. Zet vervolgens alles op 'alleen vrienden' of 'aangepast' wanneer je het met bepaalde personen wilt delen.

Mobile Uploads hebben een aparte privacyinstelling die kan  je dus ook  apart aanpassen.


Beperken van de zoekmogelijkheden

Ga naar Privacyinstellingen en klik op Zoeken. Hier kun je selecteren wie je kan vinden op Facebook maar ook of je in zoekmachines gevonden kunt worden. Wil je niet in zoekmachines gevonden worden dan krijg je eerst een waarschuwing, negeer deze en klik gewoon op bevestigen

Controleer de applicaties van derden

Ga naar Privacyinstellingen en klik op Toepassingen en websites. Je kunt in de eerste plaats instellen wat je zelf deelt via applicaties. Let goed op dat je alle tabs afgaat want zelfs wanneer je applicaties niet aan je profiel hebt toegevoegd kunnen ze actief zijn.

Naast je eigen applicaties kunnen ook vrienden (en zelfs vrienden van vrienden) via toepassingen je gegevens verspreiden. Klik daarom bij Toepassingen en websites op de instellingen van 'Wat vrienden over jou kunnen delen' en vink alles uit en vergeet niet op opslaan te klikken..

* * * 

Tip: Op Frealancemarkt.blogspot.com treft je een veelheid aan  info en tips, mbt ondernemen, sociale netwerken, gratis sollicitatie cursus, Linkedin Cursus, freelance actuele jobs, clips, KVK en belasting advies.

Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.  ~Albert Einstein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Playing The Piano

Levensweg

Levensweg
Olievefpaneel Stan Rams

Highest Aim

Highest Aim

After the bitter tears
heaven again washed away
the coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim
within each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace from the
Spring of Love

Stan Rams


~~~After the bitter tears

heaven again washed away
the blood coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim within
each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace to let the sun
of Love and Peace
shine for us all.


***

de aarde

is gekleurd met het bloed
van al tevelen
door regens weggewassen
maar niet de zonde
en het verdriet

de zon schijnt
geeft de mens een nieuwe kans
om het hoogste doel op aarde
te vervullen
het hart te openen,
om samen te werken
aan een wereld
waar iedereen
gelukkig met elkaar
mag zijn

Stan Rams

Stan 2010

Stan 2010
Piano Piano Piano

Zalig Nieuw Jaar dat zit zo dus in elkaar


Beste bezoekers,

Gelukkig Nieuwjaar

We vieren het nieuwe jaar maar je hebt mensen, mensen die zitten en mensen die lopen,en mensen die staan maar ook mensen die niet of nooit stil kunnen zitten sommigen doen zelfs meer dan een lopend mens omdat ze meer dan zitten van alles zitten te doen zonder van hun stoel af te gaan met oud op nieuw en ook het hele jaar maar je hebt ook mensen die niets doen dan zitten en mensen die geld verdienen met zitten en daar zitten er wel heel wat van in de kamer te pitten of te zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten en die komen niet vrij, tenminste zolang ze zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten aan elkaar en niet meer los kunnen komen snapt u nou hoe dat in elkaar zit? dat er mensen zijn die aan elkaar of een ander zitten zonder vast te zitten terwijl ze eigenlijk vast moesten zitten en niet vrij mogen zijn omdat de mensen die zitten te zitten niets ondernemen en niet van hun zitplaats af willen gaan en zo zijn er weer mensen die het niet meer zien zitten, omdat de zitters niet voor hen willen opstaan, en hen niet zien zitten en zo zijn er weer heel wat mensen,die de zitters niet meer zien of ze nu lopen zitten of staan en het liefste de zitters van hun zetel af zouden slaan maar zo zijn er gelukkig ook zitters die opstaan waarvoor ze zijn gaan zitten en hun zetel afstaan aan mensen die het zien zitten om de mensen die het niet meer zien zitten weer aan het lopen te krijgen zodat ze niet meer hoeven te zitten zonder van hun plek af te moeten gaan? snapt u,hoe dat in elkaar zit dat er mensen zijn die liever niet van hun plek afgaan en zo niet dan ga er maar eens lekker voor zitten tenzij u liever wilt lopen of staan of de ogen sluit omdat u het anders ook niet meer ziet zitten..en in dat geval is het raadzaam er niet teveel over in te zitten dat u het niet meer zou zien zitten omdat u anders niet meer voor een ander zou kunnen opstaan en alleen nog maar zou blijven zitten zonder te kunnen opstaan voor de zitters die voor de lopers zijn opgestaan, en ook wel weer eens lekker wil zitten zonder steeds het gevoel te moeten hebben telkens voor een ander op te moeten staan, en daar word een mens echt wel moe van dus blijf maar eens lekker zitten en geniet van je plek zodat je straks uitgerust eens lekker kunt opstaan en het weer helemaal ziet zitten voor het nieuwe jaar.

Ik wens u allen liefde geluk en een goede gezondheid
toe voor nu voor altijd en het nieuwe jaar!

Gelukkig Nieuwjaar

Stan Rams

Bea Moslima razend populair


Zwarte kleding, hoofd- doekjes en boerkas zijn razend populair in Nederland en een ware hype, en zo zien we op deze foto Hare Majesteit Beatrix in een exclusieve uitvoering van de internationaal befaamde modeontwerper Mohammed Jan Job Ali in haar prachtige outfit verlost van het altijd weer verplichte koninklijk "hoedje" trots poseren voor onze camera.


Trots op de Moskee

TON( Trots op Nederland) ziet Nederland het liefst gevuld met kleurrijke bloem- en tulpenvelden, windmolens, kerken, en dijken die je met een vinger kunt dichten als er een gaatje in zit, een polderland bewoond door mensen die op houten klompen lopen, kaasdragers, Zeeuwse meisjes, jolijke Bartjes en Dik Troms, een land van melk en honing, dol op Calve, Friese Vlag en Zaanse mayonaise en een land waar helaas geen plaats is voor "Kous Kous", "Kebab", een rappende Ali B naast een Moskee.

BeaMoslima voor haar nieuwe paleis

Ze weten niet wat ze missen, bovenstaande foto-simulatie geeft aan hoe schitterend mooi Paleis Soesjesdijk eruit zou zien na de grote multiculturele verbouwing en hoe blij Beatrix zou zijn met haar nieuwe onderkomen ,en zegt U eens eerlijk?

Wie behalve Geert Wilders, zou nou niet echt heel erg trots op Nederland zijn, met Beamoslima en zo een geweldig mooie blauwe moskee?


Stan Rams


Bookmark and Share


Bloesem in de Limburgiastraat te Heerlen

R.I.P Limburgiastraat!


Deze prachtige boom, en nog veel meer bomen in de wijk Meezenbroek ,stonden zo mooi voor mijn kunst-atelier annex appartementje op nr 203 aan de Limburgiastraat, helaas is al dat vertrouwde schoons door de sloop voorgoed verdwenen.

Woningbouwvereniging Woonpunt zorgde er vervolgens voor dat ik een geweldig mooi ander appartement kreeg toegewezen.

De sloop van de 7 flats aan de Limburgiastraat heeft vanaf de eerste gesprekken met de bewoners ruim twee├źnhalf jaar in beslag genomen

“We zijn onderweg enkele tegen-slagen tegengekomen”, geeft John Scheilen van Woonpunt aan. “Uit nader onderzoek bleek dat er asbest in de dakconstructies verwerkt zat en dat vraagt extra expertise en zorg bij verwijdering. Daarnaast was het niet gemakkelijk om voor alle bewoners en gezinnen uit de flats vervangende woonruimte te vinden. Het aanbod in de wijk is echter beperkt. Maar het is gelukt. Iedereen heeft een mooie nieuwe woning.”

Ook bleken er vele tientallen mensen erg en heel erg overspannen en ziek te zijn geworden agv de gedwongen verhuizing en de sloop. Helaas zijn er ook mensen overleden agv zelfmoord omdat zij to in het diepst van hun ziel werden geplaagd en gekweld door de woningbouwvereniging die geen enkel gevoel en begrip toonde voor hen die zo verknocht waren aan hun huisje en het gedwongen vertrek niet konden verwerken en dan ook geen enkele bijstand of hulp kregen van de Gemeente.

Op de vlakte die is overgebleven zou binnen ongeveer 4 tot 5 jaar aan de Limburgiastraat een nieuw centrumhart moeten verrijzen, met luxe- woningen, parkeervoorzieningen, supermarkten en andere kleine winkeltjes. Met eraan vast een natuurpark. Van al die mooie plannen is echter niks terrecht gekomen wegens het vreselijke slechte beleid annex wanbeleid van de cultuurvernietigende en door en door corrupte Gemeenteraad van Heerlen.

Foto' s: Stan Rams

Info: Mijn MSP


Stan Rams

Love & peace to you all Anna Frank