zaterdag 14 februari 2015

Geen eend geen eend geen ene eend gene ene eend!
Geen eend geen eend geen ene eend gene ene eend!

Wat een verassing!
Na het zakken vol met brood voeren van een horde duiven en meeuwen
in de grachten en allerlei kleurrijke vogels
en schattige eenden kwam ik moe en hongerig van het voeren
een uurtje later aan bij vrienden aan tafel die me graag trakteerden

wat wil je van de chinees zeg het maar
vroegen ze me vriendelijk
en ik zei blij
Oh lekker ... maar ik weet het niet doe maar wat jullie doen
en toen zeiden ze nee maar je moet zelf kiezen
wij nemen Eend

Eend?  neen geen eend neen geen eend geen ene eend
zei ik gelijk
die heb ik vandaag nog liggen voeren
met een hele horde vogels en wilde meeuwen eromheen
en die meeuwen vlogen als een bende gevechtsvliegtuigen
stijgend en duikend als gekken en die pikten
voor de neus van de eenden en de andere vogels en de duifjes
het brood als wild geworden roofdieren weg.

Neen geen eend geen eend neen geen ene eend
doe maar wat anders
bami speciaal of zo met kroepoek

wij nemen eend maar wat wil je dan zeg het maar
vroegen ze me wederom en ik zei

Ik heb speciaal nog met alle aandacht gericht met brood gegooid
naar die leuke eenden en duifjes en gelukkig kregen de meesten wel brood en rozijntjes waar ze dol op zijn in hun bekjes voordat die wilde bende meeuwen er weer aan kwam,  om ze weg te pikken en te stelen maar ik heb die horde meeuwen ook brood gevoerd en het brood  met zorg liefde en aandacht verdeeld want de zakken met brood waren binnen een mum op,  en dat was me daar toch een wilde broodmaaltijd. Die leek meer op een vreselijk tafereel uit de wereldoorlog. Het was een luchtgevecht een strijd op leven en dood en brood daar bij die dol en doorgedraaide vogels. Helaas echt wel Rutte crisistijden.

Neen geen eend geen eend zei ik
doe maar gewoon bami speciaal met kroepoek of zo

Wat later zaten we gezellig te genieten van de chinees maaltijd en een heerlijk biertje en voor mijn neus stond een forse bak met bami speciaal, knapperige kroepoek en een bak met heerlijke Kip en Saté.

Maar neen maar voor mij  gelukkig liever geen eend neen geen eend geen eend geen ene eend

Tijdens het eten moest ik steeds aan de vogels  de duifjes en de eenden denken die ik had gevoerd en met name aan die ene leuke mooie eend die in het afgrijselijk op leven en brood strijdtoneel zonder naar een andere te pikken of wat af te pakken zoals de wilde meeuwen dat deden, heel beheerst tussen de bende duifjes naar me toe kwam gestapt en zo ontzettend lief uit zijn oogjes keek en zonder met een brutale snuit te kwekken vroeg om rozijntjes en brood en die heb ik dan ook extra lekker veel rozijntjes en stukjes koek en brood gevoerd, en dat vond die eend heerlijk!

Ja dat was geen Peking Eend

Ik eet daarom liever maar de kip maar geen ene Eend

en helemaal geen schattige lieve Amsterdamse Grachten Eend!


Neen ik eet geen eend geen eend geen ene eend gene ene eend!

Stan Rams

14 02 2015


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Playing The Piano

Free Lance Nederland

freelance nederland gratis inschrijven zzpers en freelanceopdrachtgevers

Freelance.nl is de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden. Plaats gratis uw profiel /bedrijf

Levensweg

Levensweg
Olievefpaneel Stan Rams

Highest Aim

Highest Aim

After the bitter tears
heaven again washed away
the coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim
within each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace from the
Spring of Love

Stan Rams


~~~After the bitter tears

heaven again washed away
the blood coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim within
each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace to let the sun
of Love and Peace
shine for us all.


***

de aarde

is gekleurd met het bloed
van al tevelen
door regens weggewassen
maar niet de zonde
en het verdriet

de zon schijnt
geeft de mens een nieuwe kans
om het hoogste doel op aarde
te vervullen
het hart te openen,
om samen te werken
aan een wereld
waar iedereen
gelukkig met elkaar
mag zijn

Stan Rams

Stan 2010

Stan 2010
Piano Piano Piano

Zalig Nieuw Jaar dat zit zo dus in elkaar


Beste bezoekers,

Gelukkig Nieuwjaar

We vieren het nieuwe jaar maar je hebt mensen, mensen die zitten en mensen die lopen,en mensen die staan maar ook mensen die niet of nooit stil kunnen zitten sommigen doen zelfs meer dan een lopend mens omdat ze meer dan zitten van alles zitten te doen zonder van hun stoel af te gaan met oud op nieuw en ook het hele jaar maar je hebt ook mensen die niets doen dan zitten en mensen die geld verdienen met zitten en daar zitten er wel heel wat van in de kamer te pitten of te zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten en die komen niet vrij, tenminste zolang ze zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten aan elkaar en niet meer los kunnen komen snapt u nou hoe dat in elkaar zit? dat er mensen zijn die aan elkaar of een ander zitten zonder vast te zitten terwijl ze eigenlijk vast moesten zitten en niet vrij mogen zijn omdat de mensen die zitten te zitten niets ondernemen en niet van hun zitplaats af willen gaan en zo zijn er weer mensen die het niet meer zien zitten, omdat de zitters niet voor hen willen opstaan, en hen niet zien zitten en zo zijn er weer heel wat mensen,die de zitters niet meer zien of ze nu lopen zitten of staan en het liefste de zitters van hun zetel af zouden slaan maar zo zijn er gelukkig ook zitters die opstaan waarvoor ze zijn gaan zitten en hun zetel afstaan aan mensen die het zien zitten om de mensen die het niet meer zien zitten weer aan het lopen te krijgen zodat ze niet meer hoeven te zitten zonder van hun plek af te moeten gaan? snapt u,hoe dat in elkaar zit dat er mensen zijn die liever niet van hun plek afgaan en zo niet dan ga er maar eens lekker voor zitten tenzij u liever wilt lopen of staan of de ogen sluit omdat u het anders ook niet meer ziet zitten..en in dat geval is het raadzaam er niet teveel over in te zitten dat u het niet meer zou zien zitten omdat u anders niet meer voor een ander zou kunnen opstaan en alleen nog maar zou blijven zitten zonder te kunnen opstaan voor de zitters die voor de lopers zijn opgestaan, en ook wel weer eens lekker wil zitten zonder steeds het gevoel te moeten hebben telkens voor een ander op te moeten staan, en daar word een mens echt wel moe van dus blijf maar eens lekker zitten en geniet van je plek zodat je straks uitgerust eens lekker kunt opstaan en het weer helemaal ziet zitten voor het nieuwe jaar.

Ik wens u allen liefde geluk en een goede gezondheid
toe voor nu voor altijd en het nieuwe jaar!

Gelukkig Nieuwjaar

Stan Rams

Bea Moslima razend populair


Zwarte kleding, hoofd- doekjes en boerkas zijn razend populair in Nederland en een ware hype, en zo zien we op deze foto Hare Majesteit Beatrix in een exclusieve uitvoering van de internationaal befaamde modeontwerper Mohammed Jan Job Ali in haar prachtige outfit verlost van het altijd weer verplichte koninklijk "hoedje" trots poseren voor onze camera.


Trots op de Moskee

TON( Trots op Nederland) ziet Nederland het liefst gevuld met kleurrijke bloem- en tulpenvelden, windmolens, kerken, en dijken die je met een vinger kunt dichten als er een gaatje in zit, een polderland bewoond door mensen die op houten klompen lopen, kaasdragers, Zeeuwse meisjes, jolijke Bartjes en Dik Troms, een land van melk en honing, dol op Calve, Friese Vlag en Zaanse mayonaise en een land waar helaas geen plaats is voor "Kous Kous", "Kebab", een rappende Ali B naast een Moskee.

BeaMoslima voor haar nieuwe paleis

Ze weten niet wat ze missen, bovenstaande foto-simulatie geeft aan hoe schitterend mooi Paleis Soesjesdijk eruit zou zien na de grote multiculturele verbouwing en hoe blij Beatrix zou zijn met haar nieuwe onderkomen ,en zegt U eens eerlijk?

Wie behalve Geert Wilders, zou nou niet echt heel erg trots op Nederland zijn, met Beamoslima en zo een geweldig mooie blauwe moskee?


Stan Rams


Bookmark and Share


Bloesem in de Limburgiastraat te Heerlen

R.I.P Limburgiastraat!


Deze prachtige boom, en nog veel meer bomen in de wijk Meezenbroek ,stonden zo mooi voor mijn kunst-atelier annex appartementje op nr 203 aan de Limburgiastraat, helaas is al dat vertrouwde schoons voorgoed verdwenen.

Woningbouwvereniging Woonpunt zorgde er vervolgens voor dat ik een geweldig mooi appartement kreeg toegewezen.

De sloop van de 7 flats aan de Limburgiastraat heeft vanaf de eerste gesprekken met de bewoners ruim tweeënhalf jaar in beslag genomen

“We zijn onderweg enkele tegen-slagen tegengekomen”, geeft John Scheilen van Woonpunt aan. “Uit nader onderzoek bleek dat er asbest in de dakconstructies verwerkt zat en dat vraagt extra expertise en zorg bij verwijdering. Daarnaast was het niet gemakkelijk om voor alle bewoners en gezinnen uit de flats vervangende woonruimte te vinden. Het aanbod in de wijk is echter beperkt. Maar het is gelukt. Iedereen heeft een mooie nieuwe woning.”

Op de vlakte die is overgebleven zal binnen ongeveer 4 tot 5 jaar aan de Limburgiastraat een nieuw centrumhart verrijzen, met luxe- woningen, parkeervoorzieningen, supermarkten en andere kleine winkeltjes. Met eraan vast een natuurpark. Het is bekend dat de Aldi er komt. Aan invulling van de overige winkels en bovenwoningen wordt nog gewerkt.

Foto' s: Stan Rams

Info: Mijn MSP


Stan Rams

Love & peace to you all Anna Frank