Moord Amsterdam door Stan Rams


Amsterdam, augustus 2016,

Voor Noord zo mooi plegen ze een Moord .

Wat is het toch gezellig en druk en een voorbeeld voor de hele wereld, Amsterdam de stad waar honderden nationaliteiten in een bruisend geheel samen leven en komen om te genieten van de kunst en cultuur en alles waarmee Amsterdam en dat is teveel op op te noemen de wereld tracteert zoals de honderden multiculturele eet en hapjes gelegenheden, Het Nationaal Monument Voor de Vrede , de schitterende Wereld Musea tot de nok toe voorzien van wereldberoemde Kunst en het meest tot vrede inspirerende Anne Frank Huis dat elk jaar alleen al 800 000 bezoekers trekt, maar opgelet Amsterdam Noord aan de overkant over het Ij is booming, en in de volksmond "upcomming" als "place to be" door o.a. de als een fenix uit de as herrezen ADAM toren die gekroond en al de hemelwolken aait en de zon kust van pure opwinding en blijdschap over wat er allemaal in haar of zijn buik en machtig mooie lijf borrelt en bruist van kunst liefde en muziek. Het is dan ook de oude vernieuwde Shell toren waarin een hypermodern hotel word gevestigd en 24 uur per dag non stop van alles en nog wat te doen zal zijn door de komst van de wereld muziek industrie bobos sterren en talenten in alle denkbare stijlen van jong tot oud. Dit Noords paradepaard overstijgt de stoutste verwachtingen naast het architectonische wonder Eye waar van alles te doen is en eenieder lekker kan genieten van een schat aan bioscoop films en hapjes om van te smullen plus een wervelende reeks aan beeldige kunstjes.

Laten we ook nog even niet vergeten dat in Amsterdam Noord elke maand de grootste antiek en 2de hands markt van heel Europa word gehouden en menig zoekende in de woestijn der koopjes en snuisterijen curiosa en antiek daar het koopje van zijn leven heeft gedaan zoals een 17 eeuwse Biedemijer Koekoeksklok of een Amsterdams hand gevlochten jaren 70 vliegend hash tapijt en er is nog veel en veel meer in Noord zoals de mooie groene natuur en de met alle liefde in ere gehouden architectuur, zoals de lange knusse Markt in de van der Pek buurt uit 1920 en voor wie wat anders wil dan alsmaar in een heilig koe rijden en daarvoor fiks moet betalen zijn er veel heerlijke fietspaden en evenementen die u het beste zelf allemaal kunt gaan ontdekken en ervaren.

Even lekker gezellig over het gouden IJ pondje is het genieten van een gratis boot reisje tussen een keur aan veelkleurige Amsterdammers die van een dag hard werken of studeren of na een bezoek aan het centrum blij en tevree op weg naar hun knusse huisje de rust en vrede van Amsterdam Noord in duiken en wat is het uitzicht op en over het Ij toch schitterend tot je aan de overzijde langs het tolhuis de weg op gaat en een stuk verderop ineens te maken krijgt met een spontane Noord Race en waar mensen met een geschoren hoofd en oordopjes op een scooter een race zoals die van Monte Carlo aan het racen zijn en dat met zulk een plezier en ijver om de snelste en de beste te zijn dat ze omstanders keihard toelachen en menigeen aan de kant staat genageld en blij is blij dat ze niet in een racende ambulance met bot breuken naar het ziekenhuis worden gebracht en met de hoogste spoed moeten worden geopereerd.

Een stuk verderop komt een oom en beer van een motor agent in een mooi geel kostuum op een nog dikkere motor aan brommen en houd nauwlettend alles in de gaten en die ziet twee zo goed als kaalgeschoren geplukte hanen op een scouter met een slakkegangetje langs rijden en hij zwaait nog even jolijk naar de kale politie haan die een straat verder om de hoek alreeds weer fors gas gaat geven. Leuk is het dan ook niet als mensen op de jonge of oudere dag de stuipen op het lijf krijgen gejaagd als een snelheid monster annex RACE HAAN langs de voetgangers scheurt en als een jonge hond begint te grommen.. maar ja wie is niet jong geweest en vond het leuk en stoer om sneller dan een slak op volle toeren te brommen en, wie zal niet beamen dat de snelheid van een brom mobiel nou ook weer iets te laag is met een kilometertje of 25 a 30 per uur om snel ergens te wezen en thuis lekker uit getoerd over de finisch te rijden zoals na een daverende kermis attractie. Ja maar toch en heel zeker moeten de brommer en scouter rijders die wat sneller willen zich gedragen en ernstig rekening houden met de voetgangers en met de mensen die wat ouder zijn en zich lam schrikken of zelfs een hartaanval kunnen krijgen van het scheurend lawaai en zij die ook nog langs scheren en hard gaan roepen en lachen moeten eens heel goed een lesje krijgen in goede manieren. Ja want het is helemaal niet leuk en ontoelaatbaar dat ze schreeuwen en lachen als ze een een bejaarde voetganger met een pacemaker met of zonder oordopjes de schrik aanjagen en met een knallende uitlaat pijp als een op hol geslagen Speedy Gonzalez of van de pot gerukte Road Runner de wegen onveilig maken.

Het is ook goed te weten dat er wegpiraten zijn met een blijvende handicap of een gehavende neus als ze de hoek in een rotvaart om rijden en niet goed uit hun doppen kijken en tegen een paal aan knallen uit evenwicht gebracht door een een tak of door een stok ,door onnozelheid of misschien ook nog door een gigantische dreun van Arnold Zwarzenzegger die wel eens vermomd als pater naar Amsterdam komt om wegpiraten in Noord met name een lesje te leren. De held van het witte doek heeft namelijk een tante in Noord Amsterdam en zeer te doen met de respectabele bejaarden wiens welzijn vrede en leven als mens en voetganger door tuig onmogelijk word gemaakt en daarom heet Arnold gezworen wraak te nemen op het lachende tuig dat zulke misdaden pleegt. Sara Marie Bonte Koe "Sara Marie Bonte Koe" heeft een aparte mooie naam en zo heet de dame van 93 jaar die even later op de boot een woordje doet over een spijtig voorval waarbij ze op een haartje na werd aangereden en beroofd in Noord na een bezoek aan haar broer Hein, "De beruchte Ijzeren Hein" uit Rotterdam.

"Die vreselijke race hanen hebben geen manieren en zijn gevaarlijk, ze wilden mijn tassie roven, maar daar, ja daar heb ik een stokkie voor gestoken en ze een lesje geleerd van goede manieren" verklaarde de goed gemutste dame fier.

Ze heeft zogezegd in de 2de wereld oorlog met haar broer Hein in Rotterdam bij het verzet gezeten en tal van bezetters te grazen gehad door ze zoals ze zelf zegt "in het sop te breken" en zo doet ze uit de doekjes dat ze zowel met een ploertendoder als de wandel stok anno 2016 steeds nog goed kan omspringen en zelfs de lastigste hindernissen en rommel die ze op haar pad tegenkomt wel en wee kan wegwerken. Ze legt dan ook trots uit dat ze de eerste de beste wegpiraat die ze om het hoekje ziet voorbijrijden een zware stok tussen de wielen steekt vanaf het trottoir zodat die scouter over de kop slaat en het tuig een mooie salto maakt die ze van hun leven niet zullen vergeten.ter

De ferme heldin recht haar schouders en verklaart met de gebalde hand nu en zeker niet voor de laatste keer "korte metten" te maken met het "Criminele Scout Tuig" en ze "in het sop te breken".

"Als die piraten hanen komen om mijn tas te roven dan pak ik mijn stok en leer ik wel es effe wat manieren die ze niet zullen vergeten" verklaart ze giegelend met een blik die niet om een nadere uitleg vraagt.

Ijzeren Hein

"Hein is een lieve schat,maar je moet geen mot maken want dan is de beer los " zo verklaard Sara Marie Bonte Koe stellig: "Hein koos ook nimmer lood om oud ijzer en leerde de Nazies dat er onder fluwelen handschoenen een ware verassing kan zitten zoals een Moker of Kogel die garant staat voor duizend en een sterretjes om nog heel erg lang van na te dromen onder de groene zoden als je dat maar weet jongmens, ja hij liet er geen een in leven die hij te pakken kreeg en trok ze de een na de andere de poot uit en vertrapte ze al te graag onder de laars en verpletterde even graag als een mug die je de hele nacht heeft geplaagd, ja met alle plezier door de irritante steek vlieg dood te slaan en flink na te trappen onder de laars."

"Ja uhmmm, mm muggen kakkerlakken bah ja die zijn smerig ja mevrouw, maar Hein das een echte schat en held. dat geloof ik heel graag en ja u bent ook lief en ook erg fit en actief op uw hoge leeftijd, hoe doet u dat" vroeg ik nog even beleefd.

"Nou ja ha ha ha , ik blijf op de been en doe steeds aan wandel en vecht sport, ja ik doe van alles al moet ik rondkomen van een mager pensioen, ja jongeman, en het word steeds minder want de centjes uit het spaar varkentje zijn door de regering van die prut Rutte pot jan drikkie op aan peperdure kosten, en ja in het bejaardenhuis is geen plek en neen daar neen wil dik ook niet wezen want ik heb hier nog heel wat zaakjes te doen zoals de bloemetjes en buurtwerk voor welzijn en voor de veiligheid"

Sara Marie Bonte Koe voegde er nog aan toe "Wij zijn wel ouder maar doen steeds aan liefdadigheid, en wij verwijderen zwerfvuil en rommel maar al te graag voor volk en vaderland".

Na het vriendelijke gesprek met de charmante Sara Marie Bonte Koe stapt de koene lieve ferme dame met de beste beentjes aan wal en zwaait nog even met haar vervaarlijk stok en roept "Nog een heel fijne dag jongmens" en "daag pas goed op u zelve" en ik groet haar met de hoed in de hand en voel me opgewekter dan ooit.

"Welk een prachtig voorbeeld voor de samenleving , 93 lentes en dan nog zo vitaal dapper en koen" dacht ik. Respect,liefde geloof en hoop doen dan ook leven en wat kan de wereld toch veel leren van de oudere generatie die zoveel mee heeft gemaakt en vele jaartjes wijzer is dan de broek mannetjes in de politiek met hun blauwe jasjes en slungelige dassies. Die broekjes zoals Rutte komen alsmaar met loze beloftes en praatjes die geen gaatjes vullen en ja de armen worden armer en de rijkaards alsmaar rijker en dat is een schandaal.

Ze doen niks aan de misdaad en laten tuig vrij rond lopen maar de ouderen wisten er wel raad mee. De ouderen hebben hun leven lang zoveel malen harder gewerkt om het land op te bouwen dan de in de felbevochten vrijheid opgegroeide jeugd en generatie van tegenwoordig waaronder brave borsten, deugnieten en een veelheid aan veelplegers die geen greintje respect kennen voor andermans bezit en voor de oudere mens. Helaas wemelt het in de steden ook van figuren die niet weten wat een oorlog betekent en evenmin ook maar enig benul hebben van de onschatbare waarde van ons aller hoogste goed en wel de vrijheid.

Ja het is de hoogste tijd dat er verandering komt, en de samenleving leuker en veiliger word en het eerste dat moet gebeuren is dat de broekemans lieg en pruts regering Rutte moet verdwijnen en dat er zo snel als het kan oudere wijze lieve zielen op het pluche plaats nemen om het land, te leiden en met alle wijsheid en liefde recht te doen aan alle Landgenoten en aan alle lieve diertjes. Na een mooi bezoek aan mijn liefste tante Neel keerde ik voor een bezoek aan de ADAM Toren terug en ging nog eens lekker genieten van de avonturen film "Justice in Paradise" in Eye samen met een vriend en neef uit Oost die helemaal verslingerd is aan het kickboxen.

De film was erg spannend met actie en een overdaad aan achtervolgingen en loeiende sirenes. Ja de sirenes die dagelijks te horen zijn in Noord wegens tal van brandstichtingen en overvallen drongen ook door en door de wanden en de muren en loeiden uit het doek alsof de wereld in brand stond maar na een goede afloop waarin het goede het kwade overwint en de boosdoeners rake klappen kregen en werden getrakteerd op een regen aan hagel en lood was het weer tijd om bij te komen met een lekker reisje met de gouden pond om vervolgens tijdens de treinreis via centraal de oogjes toe te doen en lekker uit te rusten van de mooie dag in Noord.

Het slapen ging me meer dan goed af dan ik had gedacht en zo werd ik vlak voordat de trein aankwam op de bestemming uit mijn zoete dromen gehaald en netjes wakker geschud door een aardige gast van de NS.

"Hallo beste reizigers ...mensen wij naderen Station Utrecht, station Utrecht!" galmde door de bek van het het ijzeren ros op wielen dat haar plicht en dienst als rijdend genot meer dan tot alle tevredenheid deed tot er ook plots een aardige prinses van de NS kwam aandraven om te kijken of alles goed en wel in orde was. We maakten graag een geintje en een praatje en zo vroeg de man of ik de leuke dag in Amsterdam Noord wel goed had overleefd, waarop de aardige dame mij vertelde dat het daar toch niet zo pluis zou zijn.

"Zie eens in de krant, het gaat daar heet aan toe" zeiden en zongen de NSers beiden als in een koor

"Nou zeg, ik heb van alles gezien daar in Noord in die mooie zomer en zelfs een dubbele regenboog mogen aanschouwen om nog lang en eindeloos van na te genieten"
"Oh ja nou das mooi maar et vuurwerk heppie zekers gemist danne?"zei de NS er
"Van de Sail OOHHHH dat was me werkelijk fenomenaal en al die bootjes en schepen overweldigend dat was MOOI!"
"Ja zekers de mooiste van de hele wereld maar moet je horen ... in het Mooie Noord zijn er ook weer een brommobiels en wel honderd autos in de vlammen op gegaan. Die van mijn neef, ja die brommobiel stond geparkeerd op de Waddendijk en de auto op de Adelaarsweg en ze zijn door vandalen zomaar voor hun gein in de fik gestoken".
"Bah wat vreselijk, in de fik, wat een tuig vreselijk" zuchte ik diep
"Jazekers, asjemenou en de buurtbewoners zijn daar helemaal klaar mee, ja wel de grote hoeveelheid branden in de buurt, en er zijn daar trouwens ook scouters lek geprikt en de ambulances reden af en aan, ja er zijn ook racende criminelen ja veelplegers spoorloos verdwenen heb ik gehoord" legde de NS bondig uit
Ik stond versteld en kreeg er de koude rillingen van al dat geweld en de branden, je moet er toch niet aan denken dat je huis of wagen in de fik word gestoken door vandalen.
Het was muisstil in de trein en even later reageerden diverse reizigers op wat ze gehoord hadden.
"Hallo beste meneer, daar is door de massa import van allerhande criminelen meer aan de hand dan ze zeggen" huilde een bange jonge dame met een kindje dat begon te schreien
"Kalm maar klam maar....mevrouwtje" zei de de NS man en troostte de dame door te zeggen dat ze niet bang hoefde te zijn.
"Geen paniek...shhhh Wij van de NS zijn er ook nog, en zorgen dat u wel en wee veilig thuis komt"

"NS ja ohh gelukkig a ha ha natuurlijk de Nederlandse Security geweldig" riep eentje uit de trein waarop een oudere heer opstond , met zijn stok begon te zwaaien als een drukke concert dirigent en brulde als een leeuw:

"Die smerige malottige criminele hanen rrrrrrrr.Het is af af af afschuwelijk. Het is niet normaal meer en je mot je luisteren .. ik bennie bang voor die colonne kakkerlakken en als ik ze zie dan maak ik ze allemaal tot de laatste toe helemaal af'
"Als der eentje met zijn klauwe an mijn wijffie komt die hak ik de kop deraf" schreeuwt even later een man met een vuur rood hoofd door de trein en binnen no time zijn alle ruiten door een opmerkelijke hitte beslagen en voelt het aan alsof je een haan bent die in een pan is gedaan om levend gebraden te worden.

"Geen woorden maar daden" riepen even later een paar mooie blonde dames luid door de trein".

"laat ons niet zitten stikken heren witte sokken helden prinsen op jullie paardjes!"
"Ja waar ohhh waar blijven de helden om ons te verdedigen tegen al die aanranders dieven en verkrachters?" vroeg een Brunette met traantjes in de ogen en een streep van doorgelopen make up in haar gezicht.

"Ja, afmaken hoor mijn liefste Hein" zei een Afrikaanse dame in een spijker broek zonder een jurk aan en zonder een water kruik op haar hoofd.

"dat is nou echt de beste oplossing zoals wij dat vroeger allemaal deden in Ghana met kind moordenaars en brandstichters want wij weten wat we met zulke beesten moeten doen zodat onze lieve kinderen veilig zijn"

"Brand, fik steken? met de poten aan mijn kinderen, die Rutte en vandalen maak ik met alle plezier af" riep weer een andere reiziger met een jurk aan en met een theedoek van de Zeeman op zijn hoofd.

"Ja zekers opruimen, wegwerken want voor hetzelfde geld staat er een huis met kinders in de brand. Ik hoop dat ik ze te pakken kan krijgen. Dan gaan ze nooit meer fikkie steken, dan gaan ze naar de Noorderbegraafplaats' schreeuwde ook nog een forse man met een haakneus en een glimmend kunstgebit dat van ijzer leek te zijn en even later riep er nog een in de trein"

"Station Utrecht Utrecht das ook uw plicht en uw goede recht" klonk het afsluitend in de trein tot iedereen wel en wee kon uitstappen en veilig naar huis probeerde te gaan.

"Genoeg is genoeg geweest, hallo daar meneer ... GGGGg Allemachtig bent U niet de Ijzeren Hein, geweldig HEIN Jaaaaa mijn grote ware held" riep een dame op het perron en remde door de haastige massa om gelijk een handtekening te gaan vragen aan haar grote idool.

Ja, asjemenouw, sakkerloot inderdaad was het Ijzeren Hein, die terug kwam van een bezoek aan zijn goede oude vriendin Sara Marie Bonte Koe met wie hij nog een klusje te doen had in Amsterdam Noord!

Even later hoorde ik via de radio van mijn mobiele telefoon dat er in Amsterdam Noord alweer een als vermiste opgegeven crimineel, zo plat als een dubbeltje dood is gevonden naast een in elkaar gedeukte scouter. Volgens het nieuws ging de politie uit van een ongelukkig ongeluk of door zelfmoord want er lag een ijzeren staaf op de weg. Men stelt verder geen onderzoek in naar de zelfmoord brief die naast het slachtoffer lag met de tekst "Voor mens en kinderen welzijn ga ik in het vuur waar ik  graag wezen moet zijn"

En blij dat ik was dat ik na de trip naar Utrecht weer veilig thuis kwam in  het bruisende Amsterdam en alles kon navertellen in een wereld die alsmaar drukker en onveiliger word en een wereld waarin de politie gelukkig maar een hard handje word geholpen door de oude goede garde zoals door Ijzeren Hein en Sara Marie Bontekoe omwille het recht en de veiligheid van de mensen en de lieve kinderen zoals in het bloedmooie Noord, zo mooi,daarvoor pleegt men dan ook graag uit liefde wel een Moord.

Stan Rams

Amsterdam 10 october 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Playing The Piano

Free Lance Nederland

freelance nederland gratis inschrijven zzpers en freelanceopdrachtgevers

Freelance.nl is de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden. Plaats gratis uw profiel /bedrijf

Levensweg

Levensweg
Olievefpaneel Stan Rams

Highest Aim

Highest Aim

After the bitter tears
heaven again washed away
the coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim
within each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace from the
Spring of Love

Stan Rams


~~~After the bitter tears

heaven again washed away
the blood coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim within
each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace to let the sun
of Love and Peace
shine for us all.


***

de aarde

is gekleurd met het bloed
van al tevelen
door regens weggewassen
maar niet de zonde
en het verdriet

de zon schijnt
geeft de mens een nieuwe kans
om het hoogste doel op aarde
te vervullen
het hart te openen,
om samen te werken
aan een wereld
waar iedereen
gelukkig met elkaar
mag zijn

Stan Rams

Stan 2010

Stan 2010
Piano Piano Piano

Zalig Nieuw Jaar dat zit zo dus in elkaar


Beste bezoekers,

Gelukkig Nieuwjaar

We vieren het nieuwe jaar maar je hebt mensen, mensen die zitten en mensen die lopen,en mensen die staan maar ook mensen die niet of nooit stil kunnen zitten sommigen doen zelfs meer dan een lopend mens omdat ze meer dan zitten van alles zitten te doen zonder van hun stoel af te gaan met oud op nieuw en ook het hele jaar maar je hebt ook mensen die niets doen dan zitten en mensen die geld verdienen met zitten en daar zitten er wel heel wat van in de kamer te pitten of te zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten en die komen niet vrij, tenminste zolang ze zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten aan elkaar en niet meer los kunnen komen snapt u nou hoe dat in elkaar zit? dat er mensen zijn die aan elkaar of een ander zitten zonder vast te zitten terwijl ze eigenlijk vast moesten zitten en niet vrij mogen zijn omdat de mensen die zitten te zitten niets ondernemen en niet van hun zitplaats af willen gaan en zo zijn er weer mensen die het niet meer zien zitten, omdat de zitters niet voor hen willen opstaan, en hen niet zien zitten en zo zijn er weer heel wat mensen,die de zitters niet meer zien of ze nu lopen zitten of staan en het liefste de zitters van hun zetel af zouden slaan maar zo zijn er gelukkig ook zitters die opstaan waarvoor ze zijn gaan zitten en hun zetel afstaan aan mensen die het zien zitten om de mensen die het niet meer zien zitten weer aan het lopen te krijgen zodat ze niet meer hoeven te zitten zonder van hun plek af te moeten gaan? snapt u,hoe dat in elkaar zit dat er mensen zijn die liever niet van hun plek afgaan en zo niet dan ga er maar eens lekker voor zitten tenzij u liever wilt lopen of staan of de ogen sluit omdat u het anders ook niet meer ziet zitten..en in dat geval is het raadzaam er niet teveel over in te zitten dat u het niet meer zou zien zitten omdat u anders niet meer voor een ander zou kunnen opstaan en alleen nog maar zou blijven zitten zonder te kunnen opstaan voor de zitters die voor de lopers zijn opgestaan, en ook wel weer eens lekker wil zitten zonder steeds het gevoel te moeten hebben telkens voor een ander op te moeten staan, en daar word een mens echt wel moe van dus blijf maar eens lekker zitten en geniet van je plek zodat je straks uitgerust eens lekker kunt opstaan en het weer helemaal ziet zitten voor het nieuwe jaar.

Ik wens u allen liefde geluk en een goede gezondheid
toe voor nu voor altijd en het nieuwe jaar!

Gelukkig Nieuwjaar

Stan Rams

Bea Moslima razend populair


Zwarte kleding, hoofd- doekjes en boerkas zijn razend populair in Nederland en een ware hype, en zo zien we op deze foto Hare Majesteit Beatrix in een exclusieve uitvoering van de internationaal befaamde modeontwerper Mohammed Jan Job Ali in haar prachtige outfit verlost van het altijd weer verplichte koninklijk "hoedje" trots poseren voor onze camera.


Trots op de Moskee

TON( Trots op Nederland) ziet Nederland het liefst gevuld met kleurrijke bloem- en tulpenvelden, windmolens, kerken, en dijken die je met een vinger kunt dichten als er een gaatje in zit, een polderland bewoond door mensen die op houten klompen lopen, kaasdragers, Zeeuwse meisjes, jolijke Bartjes en Dik Troms, een land van melk en honing, dol op Calve, Friese Vlag en Zaanse mayonaise en een land waar helaas geen plaats is voor "Kous Kous", "Kebab", een rappende Ali B naast een Moskee.

BeaMoslima voor haar nieuwe paleis

Ze weten niet wat ze missen, bovenstaande foto-simulatie geeft aan hoe schitterend mooi Paleis Soesjesdijk eruit zou zien na de grote multiculturele verbouwing en hoe blij Beatrix zou zijn met haar nieuwe onderkomen ,en zegt U eens eerlijk?

Wie behalve Geert Wilders, zou nou niet echt heel erg trots op Nederland zijn, met Beamoslima en zo een geweldig mooie blauwe moskee?


Stan Rams


Bookmark and Share


Bloesem in de Limburgiastraat te Heerlen

R.I.P Limburgiastraat!


Deze prachtige boom, en nog veel meer bomen in de wijk Meezenbroek ,stonden zo mooi voor mijn kunst-atelier annex appartementje op nr 203 aan de Limburgiastraat, helaas is al dat vertrouwde schoons voorgoed verdwenen.

Woningbouwvereniging Woonpunt zorgde er vervolgens voor dat ik een geweldig mooi appartement kreeg toegewezen.

De sloop van de 7 flats aan de Limburgiastraat heeft vanaf de eerste gesprekken met de bewoners ruim twee├źnhalf jaar in beslag genomen

“We zijn onderweg enkele tegen-slagen tegengekomen”, geeft John Scheilen van Woonpunt aan. “Uit nader onderzoek bleek dat er asbest in de dakconstructies verwerkt zat en dat vraagt extra expertise en zorg bij verwijdering. Daarnaast was het niet gemakkelijk om voor alle bewoners en gezinnen uit de flats vervangende woonruimte te vinden. Het aanbod in de wijk is echter beperkt. Maar het is gelukt. Iedereen heeft een mooie nieuwe woning.”

Op de vlakte die is overgebleven zal binnen ongeveer 4 tot 5 jaar aan de Limburgiastraat een nieuw centrumhart verrijzen, met luxe- woningen, parkeervoorzieningen, supermarkten en andere kleine winkeltjes. Met eraan vast een natuurpark. Het is bekend dat de Aldi er komt. Aan invulling van de overige winkels en bovenwoningen wordt nog gewerkt.

Foto' s: Stan Rams

Info: Mijn MSP


Stan Rams

Love & peace to you all Anna Frank