woensdag 17 november 2010

Mijn Muzikale Reis
Amsterdam, het is een vredige ochtend in oktober, het word wel steeds kouder en over enkele dagen zal het zelfs gaan vriezen, maar de zon lacht aan de blauwe met witte schaapjes wolkjes versierde hemel. De mensen in de stad zijn blij met het lekkere warme licht dat zomaar belastingvrij, gratis en voor niets uit de hemel straalt. Hij, of zij?, en wie zal het zeggen of de ZON, mannelijk of vrouwelijk is Christen, Boedhist, Moslim of van welk geloof dan ook mag zijn, en uit welk een schepping het licht en de wereld dan ook geschapen mag zijn, een ding is zo helder en zo zoet als een suikerklontje, "de zon" maakt geen onderscheid tussen religies, sexe, status, huidskleur,leeftijd, seksuele geaardheid of wat dan ook en straalt zonder ook maar een woord van afwijzing over wie dan ook te spreken ... lekker door en door en door zonder ook maar een mens plant of dier af te wijzen en uit te sluiten.

Laten we dan ook proberen met zijn allen.. als een onbevooroordeeld licht te zijn!, en ons niet te gedragen als een negatief geladen wolk van oordelen afwijzing, jaloezie haat en nijd en kwaadsprekerij jegens wie dan ook, en Moeder Aarde en het wonder van de de schepping behoeden voor een verduistering waar geen enkel mens waar dan ook ter wereld.. mee gediend is.

Zon's gouden gloed streelt gelukkig "Het Nationaal Monument voor de Vrede", op De Dam, waar de volkeren van de aarde elkaar in vrijheid ontmoeten om bij elkaar te zijn, ter herdenking van, en meditatie tot vrede. De Dam met haar weelderige terrasjes en bezienswaardigheden is vol met kleurrijke toeristen en Amsterdammers die in alle denkbare kleuren, soorten en maten, genieten van de zon, de mooie stad, de muziek en het samenzijn in de gemoedelijke warme sfeer die "Het Hart Van Nederland" haar unieke karakter geeft.

5 minuten later bevind ik mij in het achter het "Monument voor de Vrede"
gelegen schitterende "Krasnapolski Hotel, en dan neem ik plaats achter de goed gehumeurde "Schimmel" piano-vleugel en begin ik een voor mij steeds weer betoverend muzikaal avontuur.

Zeilend over de golven van de wijde zeen, stel ik mij een wereld van vrede voor, zo laat ik het verleden zijn en droom van zachte stille nachten in wit satijn, een wereld van liefde zonder ruzie,oorlog en geweld,een immer schone roos die bloeit voor alle mensen en speciaal voor de mensen die het koud hebben,eenzaam en alleen zijn, mens en kinderen in nood,dierbaren en mensen die ik wellicht nooit zal ontmoeten, dan streel ik de toetsten en knuffel iedereen waar ik tot mijn 124ste jaar en voor altijd van zal blijven houden, even ween ik een wolkje tranen om mezelf, de wereld en iedereen die ik mis.

De hemel  lacht en schenkt  een milde regen regendruppels tot de zon weer straalt, de nieuwe morgen is geboren zoals de eerste ochtend, tot ik mijn muzikale reis afsluit met mijn mooiste liedje  "Maria Rosa" dat  moede liefde en de kracht geeft om, als het leven tegenzit met goede moed samen  hand in hand door te gaan... tot we met zijn allen op een mooie berg genieten  van het samenzijn en het wonderschone uitzicht.


Ontwakend achter de piano draai ik mij om, een dame met een kinderwagen rijd pardoes tegen de pianokruk aan, gevolgd door een grote groep gasten sprekend in allerlei talen.
"Sorry" zegt de dame liefjes en ik antwoord dromerig
"thanks no problem madam,Oh ..what a lovely child, can I help You?" en ze verlaat trots op haar grootste schat  met een vriendelijke lach het hotel


Ik besluit met een slaapliedje a la Mozart met tedere tierlantijntjes. De gasten zitten heerlijk ontspannen in de gerieflijke bankjes van de Krasnapolsky lounge. Als ik mij omdraai zie ik een groep moeders die tot mijn ontroering  hun kindjes wiegelen op het ritme van de muziek.


"wat lief"


Ik droom, de muziek stroomt door hart en ziel, de wereld is warm en goed met alles waar een muzikant van dromen mag  en dankbaar voor mag zijn.


Ik wens u allen veel liefs, geniet de muziek, de zon de sterren en de maan,
wees lief en goed voor elkaar.


Stan Rams


Stancolumn

Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Playing The Piano

Levensweg

Levensweg
Olievefpaneel Stan Rams

Highest Aim

Highest Aim

After the bitter tears
heaven again washed away
the coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim
within each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace from the
Spring of Love

Stan Rams


~~~After the bitter tears

heaven again washed away
the blood coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim within
each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace to let the sun
of Love and Peace
shine for us all.


***

de aarde

is gekleurd met het bloed
van al tevelen
door regens weggewassen
maar niet de zonde
en het verdriet

de zon schijnt
geeft de mens een nieuwe kans
om het hoogste doel op aarde
te vervullen
het hart te openen,
om samen te werken
aan een wereld
waar iedereen
gelukkig met elkaar
mag zijn

Stan Rams

Stan 2010

Stan 2010
Piano Piano Piano

Zalig Nieuw Jaar dat zit zo dus in elkaar


Beste bezoekers,

Gelukkig Nieuwjaar

We vieren het nieuwe jaar maar je hebt mensen, mensen die zitten en mensen die lopen,en mensen die staan maar ook mensen die niet of nooit stil kunnen zitten sommigen doen zelfs meer dan een lopend mens omdat ze meer dan zitten van alles zitten te doen zonder van hun stoel af te gaan met oud op nieuw en ook het hele jaar maar je hebt ook mensen die niets doen dan zitten en mensen die geld verdienen met zitten en daar zitten er wel heel wat van in de kamer te pitten of te zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten en die komen niet vrij, tenminste zolang ze zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten aan elkaar en niet meer los kunnen komen snapt u nou hoe dat in elkaar zit? dat er mensen zijn die aan elkaar of een ander zitten zonder vast te zitten terwijl ze eigenlijk vast moesten zitten en niet vrij mogen zijn omdat de mensen die zitten te zitten niets ondernemen en niet van hun zitplaats af willen gaan en zo zijn er weer mensen die het niet meer zien zitten, omdat de zitters niet voor hen willen opstaan, en hen niet zien zitten en zo zijn er weer heel wat mensen,die de zitters niet meer zien of ze nu lopen zitten of staan en het liefste de zitters van hun zetel af zouden slaan maar zo zijn er gelukkig ook zitters die opstaan waarvoor ze zijn gaan zitten en hun zetel afstaan aan mensen die het zien zitten om de mensen die het niet meer zien zitten weer aan het lopen te krijgen zodat ze niet meer hoeven te zitten zonder van hun plek af te moeten gaan? snapt u,hoe dat in elkaar zit dat er mensen zijn die liever niet van hun plek afgaan en zo niet dan ga er maar eens lekker voor zitten tenzij u liever wilt lopen of staan of de ogen sluit omdat u het anders ook niet meer ziet zitten..en in dat geval is het raadzaam er niet teveel over in te zitten dat u het niet meer zou zien zitten omdat u anders niet meer voor een ander zou kunnen opstaan en alleen nog maar zou blijven zitten zonder te kunnen opstaan voor de zitters die voor de lopers zijn opgestaan, en ook wel weer eens lekker wil zitten zonder steeds het gevoel te moeten hebben telkens voor een ander op te moeten staan, en daar word een mens echt wel moe van dus blijf maar eens lekker zitten en geniet van je plek zodat je straks uitgerust eens lekker kunt opstaan en het weer helemaal ziet zitten voor het nieuwe jaar.

Ik wens u allen liefde geluk en een goede gezondheid
toe voor nu voor altijd en het nieuwe jaar!

Gelukkig Nieuwjaar

Stan Rams

Bea Moslima razend populair


Zwarte kleding, hoofd- doekjes en boerkas zijn razend populair in Nederland en een ware hype, en zo zien we op deze foto Hare Majesteit Beatrix in een exclusieve uitvoering van de internationaal befaamde modeontwerper Mohammed Jan Job Ali in haar prachtige outfit verlost van het altijd weer verplichte koninklijk "hoedje" trots poseren voor onze camera.


Trots op de Moskee

TON( Trots op Nederland) ziet Nederland het liefst gevuld met kleurrijke bloem- en tulpenvelden, windmolens, kerken, en dijken die je met een vinger kunt dichten als er een gaatje in zit, een polderland bewoond door mensen die op houten klompen lopen, kaasdragers, Zeeuwse meisjes, jolijke Bartjes en Dik Troms, een land van melk en honing, dol op Calve, Friese Vlag en Zaanse mayonaise en een land waar helaas geen plaats is voor "Kous Kous", "Kebab", een rappende Ali B naast een Moskee.

BeaMoslima voor haar nieuwe paleis

Ze weten niet wat ze missen, bovenstaande foto-simulatie geeft aan hoe schitterend mooi Paleis Soesjesdijk eruit zou zien na de grote multiculturele verbouwing en hoe blij Beatrix zou zijn met haar nieuwe onderkomen ,en zegt U eens eerlijk?

Wie behalve Geert Wilders, zou nou niet echt heel erg trots op Nederland zijn, met Beamoslima en zo een geweldig mooie blauwe moskee?


Stan Rams


Bookmark and Share


Bloesem in de Limburgiastraat te Heerlen

R.I.P Limburgiastraat!


Deze prachtige boom, en nog veel meer bomen in de wijk Meezenbroek ,stonden zo mooi voor mijn kunst-atelier annex appartementje op nr 203 aan de Limburgiastraat, helaas is al dat vertrouwde schoons door de sloop voorgoed verdwenen.

Woningbouwvereniging Woonpunt zorgde er vervolgens voor dat ik een geweldig mooi ander appartement kreeg toegewezen.

De sloop van de 7 flats aan de Limburgiastraat heeft vanaf de eerste gesprekken met de bewoners ruim twee├źnhalf jaar in beslag genomen

“We zijn onderweg enkele tegen-slagen tegengekomen”, geeft John Scheilen van Woonpunt aan. “Uit nader onderzoek bleek dat er asbest in de dakconstructies verwerkt zat en dat vraagt extra expertise en zorg bij verwijdering. Daarnaast was het niet gemakkelijk om voor alle bewoners en gezinnen uit de flats vervangende woonruimte te vinden. Het aanbod in de wijk is echter beperkt. Maar het is gelukt. Iedereen heeft een mooie nieuwe woning.”

Ook bleken er vele tientallen mensen erg en heel erg overspannen en ziek te zijn geworden agv de gedwongen verhuizing en de sloop. Helaas zijn er ook mensen overleden agv zelfmoord omdat zij to in het diepst van hun ziel werden geplaagd en gekweld door de woningbouwvereniging die geen enkel gevoel en begrip toonde voor hen die zo verknocht waren aan hun huisje en het gedwongen vertrek niet konden verwerken en dan ook geen enkele bijstand of hulp kregen van de Gemeente.

Op de vlakte die is overgebleven zou binnen ongeveer 4 tot 5 jaar aan de Limburgiastraat een nieuw centrumhart moeten verrijzen, met luxe- woningen, parkeervoorzieningen, supermarkten en andere kleine winkeltjes. Met eraan vast een natuurpark. Van al die mooie plannen is echter niks terrecht gekomen wegens het vreselijke slechte beleid annex wanbeleid van de cultuurvernietigende en door en door corrupte Gemeenteraad van Heerlen.

Foto' s: Stan Rams

Info: Mijn MSP


Stan Rams

Love & peace to you all Anna Frank