zondag 9 januari 2011

Imagine een 5 jarig wonderkind speelt piano in het Krasnapolsky Hotel


De wonderen zijn de wereld nog lang niet uit


Zondagochtend, 9 januari 2011 Amsterdam Damsquare,

Enthousiast  loop ik richting het romantische Krasnapolsky Hotel  waar de wonderschone Schimmel piano, vriendelijk personeel en een overheerlijk bakje koffie op me wacht. Op het programma staan onder meer "The Rose" van Bette Middler, licht klassieke muziek,meditatieve muziek, blues en een free style jazz programma om helemaal lekker bij los te gaan dan ook een opbeurend en lekker vrolijk "I am Singin in the Rain" van Gene Kelly.


Wat is dat leuk en spannend als je het onder een lekker fris regentje tapdansend zingt uit je blote natte hoofd... tot het zonnetje dan weer zo lekker straalt.

De trouwe Schimmel, en dat is echt geen Spaans paard van Sint Nicolaas of van wie dan ook,  maar de goed gestemde gevleugelde piano-vriend  begroette me met een  do re mi fa sol la si halooo ... ola la  oow ,de piano-klep was afgesloten en nou moest ik even wachten tot de vriendelijke bediening de piano met de gouden tover sleutels kwam openen en de stralende ivoren toetsen me aanlachten.
"Kom maar lekker spelen"


Het spel was een waar genoegen in de romantische lounge waar het een komen en gaan is van gasten en gezellige families en groepen van over de hele wereld en waar zo nu en dan een stralende glamour-ster uit de wereld van de jazz, hip hop, rock of popwereld komt om te relaxen, zonder kabaal en een massa fans en papparazzi, en deze dan lekker bij kan komen in een van de knusse en gerieflijke zit-bankjes van de Rustieke Knusse Lounge.

's middags heb ik  rond een uur of drie "Fur Elise? oh pardon? voor wie ? nee pardon " Fur mijn Freundin" gespeeld , die er helaas niet was en thuis druk bezig was met de was,het huishouden, heerlijke appeltaart en koekjes bakken en zich verder amuseerde met stofzuigen en de afwas. Het stuk speelde lekker in freestyle
en liep verrassend anders dan anders en men gewend is uit op een "Fur Liebe und Welt Frieden Boogie Blues" tot verbazing van het aanwezige publiek.


Mozart speelde lekker los uit de hand en toen dansten en wiegelden moeders met hun schatjes en ineens stond daar ook een Turkse vader met zijn schattige dochtertje van 5 stilletjes te kijken. Toen ik de trotse vader vroeg of de kleine meid  piano wilde spelen vertelde de goede man mij dat zijn schat van nog geen 6 jaar inderdaad al een half jaar piano speelt en les krijgt van een persoonlijke piano-lerares. Ik werd wel nieuwsgierig en bood plaats achter de vleugel om "quatre main" te spelen maar de piepjonge pianiste wilde toch veel liever alleen en solo haar liefste liedjes spelen.

Ze reikte met haar handen en zeg maar handjes en kleine vingers nog maar net over de ivoren toetsen en ik vroeg me af wat ze nou zou gaan doen? "De 7de van Beethoven?, of  een  kinderliedje zoals "Alle kleine eendjes",  "klein klein kleutertje"?  of een dansje uit een eerste of 2de of wellicht derde pianoles-boekje, en zo ja alles kon gebeuren immers zijn de wonderen en wonderkinderen de wereld niet uit, zoals laatst nog te zien was op tv, waar een Amerikaans kindje van 9 jaar de wereld versteld liet  staan met het spelen van complete
piano-concerten, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Ineens steeg er een geweldig applaus van de gasten op in de lounge en van het voltallige personeel van het Krasnapolsky Hotel voor de 5 jarige pianiste na een prachtige  vertolking van "Eine kleine nachtmusic" waarop ze na enige aarzeling bescheiden verder ging met  "If I was a Rich man" en ook na dit zeer geslaagde en geweldig goed vertolkte liedje kreeg  ze een daverend applaus, waarop meer gasten vol bewondering kwamen kijken en applaudiseerden.
"Chapeau en Bravissimo"  dit was echt een geweldig optreden en een daverend applaus om van te dromen als artiest"

Als toegift volgde een wereldberoemd klassiek liedje waarmee de 5 jarige pianiste haar debuut in het Krasnapolsky Hotel afsloot.

 "ze is wel verlegen" zei de trotse vader, toen ik een buiging maakte en de dame feliciteerde met haar optreden aan de piano.

Na een hartelijk afscheid van vader en dochter speelde ik ook "If  I was a rich man" maar ik kon niet anders dan na ruim anderhalf uur spelen mijn pauze te nemen voor een bakje overheerlijke Krasnapolsky koffie en als verwonderd mij te bezinnen op de muziek van de piepjonge pianiste.


"If I was a rich man?"
Het liedje gaat over de droom van rijkdom en wat een mens allemaal kan doen als je heel erg rijk bent.

"natuurlijk zou ik net als vrijwel iedereen wel rijk willen zijn en geen enkele geldzorgen willen hebben en de dingen kunnen kopen die ik  nodig heb en zou willen bezitten zoals een  huisje in Amsterdam en op de
eerste plaats natuurlijk een piano-vleugel.
"welja, bezit is relatief maar een mens is rijk als hij of zij gezond is"
"je bent rijk als je vrienden hebt"
"je bent rijk als je nog van alles kunt, zoals lopen, werken,eten, praten, zingen, en als je een dak boven je hoofd hebt en je voldoende en gezond te eten hebt"

"je bent rijk als je een talent hebt, en dat kan ontwikkelen met plezier, en ieder mens heeft talenten, en gelukkig is niet iedereen een piano-wonderkind, immers zou dat niet meer bijzonder meer zijn"
"je bent rijk als je plezier hebt in de dingen die je doet, en dan hoef je niet beroemd te zijn want zogenaamde eer en roem zijn vergankelijk en tijdelijk, het gaat uiteindelijk om de dingen die je doet,en hoe je ze doet,enw atis nou mooier
dan mensen gelukkig te maken en het gevoel te delen?

"je bent rijk als  mensen van je houden. je waarderen en helpen om het beste in je naar boven te halen, of dat nu de muziek is,  een aanleg om te koken, te ontwerpen, te tuinieren, te schrijven, te rekenen, een talenknobbel,  of voor mijn part de aanleg om  te dansen, of te kante-klossen en noem  maar op.
Jong geleerd is oud gedaan en met goede les, liefde en geduld lukt alles,en dan zijn de wonderen en wonderkinderen de wereld nog lang niet uit.


"je bent rijk als je tevreden mag zijn met wie je bent,of je nu wel of geen wonderkind bent , iedereen is toch een wonder, de natuur en de schepping zijn een groot wonder en mysterie en zeker als je begrijpt dat geld niet alles is in deze wereld kunt kopen...alhoewel je met geld geen geluk kunt kopen maar wel bv een piano vleugel of andere dingen kunt kopen, en zeker als je geld geeft aan een goed doel, zoals de "CliniCLowns" die op mijn site extra in het zonnetje staan en ook alle steun en support verdienen omdat zij doodzieke kinderen gelukkig maken en laten lachen! ..en weet dat de CLiniClowns heel veel kinderen bereiken maar niet voldoende middelen hebben om echt alle kinderen te bereiken in Nederland,
want CliniClowns krijgen geen enkele euro steun van de Nederlandse overheid, steun daarom de Cliniclowns,al is het een beetje, bedenk dat alle kleine beetjes echt veel goed maken"

"Rijk zijn ? nou ja...dat is zo betrekkelijk allemaal want de wereld is pas rijk als de mensen de rijkdommen van de wereld en van moeder aarde eerlijk en gelijk delen"
"je bent rijk en meer dan dat als je kind gezond en gelukkig is en zich kan ontwikkelen"
"je bent rijk als er vrede is en de mensen geluk delen"

Ja ik bezit geen huis en geen vermogen maar ik ben rijk met de persoon die ik ben, en maak muziek zoals ik dat doe, ik speel mijn spel , entertain en improviseer en de mensen vinden het knus en gezellig, en dat is voor mij meer dan voldoende en reden om trots op te zijn,en toch ook ik ben een mens en net als iedereen gevoelig kwetsbaar en breekbaar en heb mijn blijde ups en downs en dips.


Na deze bezinning neem ik weer plaats achter de piano en uit mij in een paar  zelfbedachte liedjes zoals "There is a sing in the World" en improviseer tussen de bedrijven op "Imagine" , "We Are the World" en "Let the children play" en zo droom ik al spelend heerlijk weg in de droom lounge  van het Kraspolsky Sterrenpaleis.

Dream on...

All the people
are sharing  the world
to let the children play
in peace under a bright star

We keep on dreaming
and play our songs
to make this world a better place
for everyone


I am so happy  you joined us
to make the world live as one...

Thank You for the music
and all The love we share


Laat het u allen goed gaan
ik wens u al het goede dat een mens
maar wensen kan...

GB


Stan Rams


Bookmark and Share

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Playing The Piano

Levensweg

Levensweg
Olievefpaneel Stan Rams

Highest Aim

Highest Aim

After the bitter tears
heaven again washed away
the coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim
within each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace from the
Spring of Love

Stan Rams


~~~After the bitter tears

heaven again washed away
the blood coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim within
each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace to let the sun
of Love and Peace
shine for us all.


***

de aarde

is gekleurd met het bloed
van al tevelen
door regens weggewassen
maar niet de zonde
en het verdriet

de zon schijnt
geeft de mens een nieuwe kans
om het hoogste doel op aarde
te vervullen
het hart te openen,
om samen te werken
aan een wereld
waar iedereen
gelukkig met elkaar
mag zijn

Stan Rams

Stan 2010

Stan 2010
Piano Piano Piano

Zalig Nieuw Jaar dat zit zo dus in elkaar


Beste bezoekers,

Gelukkig Nieuwjaar

We vieren het nieuwe jaar maar je hebt mensen, mensen die zitten en mensen die lopen,en mensen die staan maar ook mensen die niet of nooit stil kunnen zitten sommigen doen zelfs meer dan een lopend mens omdat ze meer dan zitten van alles zitten te doen zonder van hun stoel af te gaan met oud op nieuw en ook het hele jaar maar je hebt ook mensen die niets doen dan zitten en mensen die geld verdienen met zitten en daar zitten er wel heel wat van in de kamer te pitten of te zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten en die komen niet vrij, tenminste zolang ze zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten aan elkaar en niet meer los kunnen komen snapt u nou hoe dat in elkaar zit? dat er mensen zijn die aan elkaar of een ander zitten zonder vast te zitten terwijl ze eigenlijk vast moesten zitten en niet vrij mogen zijn omdat de mensen die zitten te zitten niets ondernemen en niet van hun zitplaats af willen gaan en zo zijn er weer mensen die het niet meer zien zitten, omdat de zitters niet voor hen willen opstaan, en hen niet zien zitten en zo zijn er weer heel wat mensen,die de zitters niet meer zien of ze nu lopen zitten of staan en het liefste de zitters van hun zetel af zouden slaan maar zo zijn er gelukkig ook zitters die opstaan waarvoor ze zijn gaan zitten en hun zetel afstaan aan mensen die het zien zitten om de mensen die het niet meer zien zitten weer aan het lopen te krijgen zodat ze niet meer hoeven te zitten zonder van hun plek af te moeten gaan? snapt u,hoe dat in elkaar zit dat er mensen zijn die liever niet van hun plek afgaan en zo niet dan ga er maar eens lekker voor zitten tenzij u liever wilt lopen of staan of de ogen sluit omdat u het anders ook niet meer ziet zitten..en in dat geval is het raadzaam er niet teveel over in te zitten dat u het niet meer zou zien zitten omdat u anders niet meer voor een ander zou kunnen opstaan en alleen nog maar zou blijven zitten zonder te kunnen opstaan voor de zitters die voor de lopers zijn opgestaan, en ook wel weer eens lekker wil zitten zonder steeds het gevoel te moeten hebben telkens voor een ander op te moeten staan, en daar word een mens echt wel moe van dus blijf maar eens lekker zitten en geniet van je plek zodat je straks uitgerust eens lekker kunt opstaan en het weer helemaal ziet zitten voor het nieuwe jaar.

Ik wens u allen liefde geluk en een goede gezondheid
toe voor nu voor altijd en het nieuwe jaar!

Gelukkig Nieuwjaar

Stan Rams

Bea Moslima razend populair


Zwarte kleding, hoofd- doekjes en boerkas zijn razend populair in Nederland en een ware hype, en zo zien we op deze foto Hare Majesteit Beatrix in een exclusieve uitvoering van de internationaal befaamde modeontwerper Mohammed Jan Job Ali in haar prachtige outfit verlost van het altijd weer verplichte koninklijk "hoedje" trots poseren voor onze camera.


Trots op de Moskee

TON( Trots op Nederland) ziet Nederland het liefst gevuld met kleurrijke bloem- en tulpenvelden, windmolens, kerken, en dijken die je met een vinger kunt dichten als er een gaatje in zit, een polderland bewoond door mensen die op houten klompen lopen, kaasdragers, Zeeuwse meisjes, jolijke Bartjes en Dik Troms, een land van melk en honing, dol op Calve, Friese Vlag en Zaanse mayonaise en een land waar helaas geen plaats is voor "Kous Kous", "Kebab", een rappende Ali B naast een Moskee.

BeaMoslima voor haar nieuwe paleis

Ze weten niet wat ze missen, bovenstaande foto-simulatie geeft aan hoe schitterend mooi Paleis Soesjesdijk eruit zou zien na de grote multiculturele verbouwing en hoe blij Beatrix zou zijn met haar nieuwe onderkomen ,en zegt U eens eerlijk?

Wie behalve Geert Wilders, zou nou niet echt heel erg trots op Nederland zijn, met Beamoslima en zo een geweldig mooie blauwe moskee?


Stan Rams


Bookmark and Share


Bloesem in de Limburgiastraat te Heerlen

R.I.P Limburgiastraat!


Deze prachtige boom, en nog veel meer bomen in de wijk Meezenbroek ,stonden zo mooi voor mijn kunst-atelier annex appartementje op nr 203 aan de Limburgiastraat, helaas is al dat vertrouwde schoons door de sloop voorgoed verdwenen.

Woningbouwvereniging Woonpunt zorgde er vervolgens voor dat ik een geweldig mooi ander appartement kreeg toegewezen.

De sloop van de 7 flats aan de Limburgiastraat heeft vanaf de eerste gesprekken met de bewoners ruim twee├źnhalf jaar in beslag genomen

“We zijn onderweg enkele tegen-slagen tegengekomen”, geeft John Scheilen van Woonpunt aan. “Uit nader onderzoek bleek dat er asbest in de dakconstructies verwerkt zat en dat vraagt extra expertise en zorg bij verwijdering. Daarnaast was het niet gemakkelijk om voor alle bewoners en gezinnen uit de flats vervangende woonruimte te vinden. Het aanbod in de wijk is echter beperkt. Maar het is gelukt. Iedereen heeft een mooie nieuwe woning.”

Ook bleken er vele tientallen mensen erg en heel erg overspannen en ziek te zijn geworden agv de gedwongen verhuizing en de sloop. Helaas zijn er ook mensen overleden agv zelfmoord omdat zij to in het diepst van hun ziel werden geplaagd en gekweld door de woningbouwvereniging die geen enkel gevoel en begrip toonde voor hen die zo verknocht waren aan hun huisje en het gedwongen vertrek niet konden verwerken en dan ook geen enkele bijstand of hulp kregen van de Gemeente.

Op de vlakte die is overgebleven zou binnen ongeveer 4 tot 5 jaar aan de Limburgiastraat een nieuw centrumhart moeten verrijzen, met luxe- woningen, parkeervoorzieningen, supermarkten en andere kleine winkeltjes. Met eraan vast een natuurpark. Van al die mooie plannen is echter niks terrecht gekomen wegens het vreselijke slechte beleid annex wanbeleid van de cultuurvernietigende en door en door corrupte Gemeenteraad van Heerlen.

Foto' s: Stan Rams

Info: Mijn MSP


Stan Rams

Love & peace to you all Anna Frank