woensdag 23 februari 2011

My Fist Post Stan Rams


 

De droom de muze en de records zijn de wereld nog lang niet uit

Krasnapolsky Hotel Amsterdam 30 januari 2011

S morgens vroeg 'rond elf minuten voor voor elf loop ik al dansend een stuk of 11 entree trapjes op en laat mij vervolgens gewillig meevoeren door de draaigrage en draaivriendelijke deur van het Krasnapolsky Hotel. Na een sierlijke draai en na een een geslaagd "Hocus Pocus Pilatus Pas" betreed ik met een vrolijke pas als in een droom de paradijselijk lounge van het Krasnapolsky Hotel. Net niet struikelend over een vrolijke kruier beland ik goed geluimd waar ik moet zijn.

De ontvangst aan de balie is warm en zonnig en de knusse lounge is een opkikker als je van buiten dan wel goed gemutst en warm gekleed uit de vrieskou komt aangewandeld.

Opeens klinkt een warme Ierse stem en krijg ik een kopje koffie aangeboden van een bekende Amsterdammer, die met een groep van 15 opgewekte maten in allerlei soorten en maten met daartussen een lachende sultan en een fakir zonder spijkerbed maar getooid met een kleurrijke Hollandse tulpband, is neergestreken in de gerieflijke bankjes van de centrale zitgelegenheid van de lounge.
"Good morning Mr Piano Man, You like Coffee?" vraagt hij vrolijk.
"Goede morgen, hello everyone, goedemorgen, good morning" zeg ik, en iedereen lacht me vriendelijk maar ook geheimzinnig toe en daarop vraagt de vriend meteen.
"please play chopin? or Chajkovsky? yes..? coffee is on the way okee"
"Sure, Yes... I am in the mood and will start immediately with an sweet arabic dance, Tsajkowsky mmm ow Stankowskie.. Stankoffie skie .. A nice Arabic dance Yes. .I love
to play, I Wish you a good stay "
"We are happy to see you later okee dear friend."

Na een heerlijke Krasnapolsky koffie neem ik plaats achter de stralende piano-vleugel en begin met enthousiast met een piano-improvisatie.
"Chopin doet me denken aan "shop em erin" ... neee mmm nee dat doet me teveel aan het voetbal denken, dus dan liever "tsajkowskie" of mmm.. nou dacht ik , ik maak er wel iets speciaal van in amineur met vermeerderde akkoorden ojaa dus een zich geleidelijk tot een climax opbouwende fata morgana arabische sprookjes dans.
Ik verplaats mij voordat ik het weet in een brainstorm als mijn handen als vanzelf het ivoor van de piano strelen: a g f d e a ja een lekker warm land met lekker veel mokka bruin zand, een gerieflijk hypo theek vrije paleis met in de blauwe hemel reikende minaretten, een zalige echte oase die overdag baad onder een lekkere warme zon en s nachts onder een lekker heldere volle maan, palmbomen, sprankelende fontijnen, lachende kamelen met en zonder bult,vrolijke olifanten, stralende marmeren vloeren, leuke niet wegvliegende tapijten, knusse kussens en heerlijke zetels van fluweel, sierlijke schalen met onbespoten fruit, lekker eten in overvloed, vrolijke mensen en vrienden om je heen, avontuurlijke muziek, dans, citars, draailieren, harpen, didgeridoes,violen, vurige gitaren, klokkebellen, rum bonons en rumbas, salsas, originele culturele zang, reuze vlinders, siberische konijnen met flaporen en een horde vrouwelijk schoon,en in het bijzonder een enkele danseres die gekleed is in een ietwat doorzichtig kleed en dat zonder rinkelende buikdans bellen, fonkelende smaragden en blitse juwelen en zij is zo mooi dat ze het niet nodig heeft om een een gouden kroon of ander sieraad in haar weelderig haar te dragen. Zij is een dame van de hemel, een dame va de aarde en een dame van het volk in de meeste pure en natuurlijke vorm die je maar kunt voorstellen.

Ja en op haar, "de danseres uit de leukste uit duizend en een nacht", zijn alle ogen gericht, de ogen van de sjeiks, de ogen van de sultans, de ogen van koningen en van majesteiten, de ogen van de bedienden, de ogen van de boeren, en de ogen van de handwerkslieden, de ogen van de muzikanten, de ogen van de narren, de ogen van de wijzen, de ogen van alles dat leeft en bloeit en de vrijheid liefheeft , de ogen van het volk, ja en zo zijn de ogen van de wereld op haar gericht als zij op de eerste klanken van de trommels uit het levend orkest begint te dansen. De dans is onmiddellijk een droom en een droom om van te dromen zo natuurlijk en lief zij danst en hoe lief zij glimlacht weet je niet meer waar je bent en dat voelt heerlijk. Haar hart en lichaam zijn dan ook een met de melodie van het leven en al vrij snel hoor je tussen het getrommel het wilde gebonk van wild kloppende en in vuur en vlam gezette harten als zij begint met haar bekoorlijke gezang. De danseres is dan ook iet te vergelijken met schoonste buikdanseres, ster of pop-idol ter wereld wie dat dan ook mag of zou kunnen zijn en zo word zij dan ook geprezen en aanbeden als "zij die van de hemel is"

Dansend in een weelderige soepele stof van zijde licht doorlatende japon komt zij steeds een paar passen nader tot het intens geboeide publiek en dan schud zij subtiel met haar volle lichaam en door het steeds iets meer laten zien van haar schoonheid doet zij nog meer harten ontvlammen in een vuur dat het hele paleis met een zalige warmte en gloed vult tot ik in haar fonkelende ogen verdwaal als zij mij met haar stralende lach in trance brengt.

De droom is te mooi om waar te zijn maar wat heet `waar` als het een droom is
die zowaar is dat een mens hiervan blijft dromen vroeger,hier en nu want ze blijft
een muze en droom om van te houden en om van te dromen en zo straalt zij als
een vrolijke ster , onbereikbaar,onaantastbaar en dat is mooi.

En dan voel ik een tedere hand op mijn schouder " de hemelse danseres" raakt me aan, en zo straalt een glimlach als een vrolijke lente zon op me neer en word ik overspoeld met stralend licht. Met grote ogen kijk ik omhoog en zie pardon "ahum..asjemenou, pardon?" geen engel, en geen danseres uit duizend en een sprookje, geen prinses van de dag of de nacht, geen muze en geen godin, geen dame en niets wat op een vrouw lijkt, en begeef ik ineens in een ander paleis, in een ander land en ander decor.

Uit mijn droom wakker geschud sta ik ineens naar boven te turen en oh ja hoor:
Ik zie de 26-jarige Sultan Kosen en dat is dan de langste man van de wereld met een lengte van ruim 2 meter en 46 centimeter, een schoenmaat van ruim zestig, handen zo groot als en schop , die me zojuist een schouderklopje gaf en zich met zijn kolossale afmeting over mij heen buigt om me de hand te reiken.
Ik sta op en reik de man mijn hand die erg klein lijkt in verhouding tot de zijne.
"This is really a big surprise, please to meet you" grapte ik
De zeer lange man lachte en we gaven elkaar de hand.
"Please to meet you" zei ik.
"I Am Stan"
" Youre Welcome I am Sultan"

Op het moment ging er van alles en nog veel meer door me heen en ik ook nog bleef met de linkerhand tijdens deze kennismaking pianospelen.
De lange Sultan keek wat gespannen door de aandacht van een steeds groter wordende groep mensen.

Ik nodigde de lange man uit om achter de piano plaats te nemen om samen en wel "quatre mains" te spelen.
Sultan Kosen nam met enige moeite, gezien zijn enorme lengte plaats achter de piano en begon met zijn kolossale handen piano te spelen en vond het zo te zien bijzonder leuk.
Om de piano stonden mensen en fotografen ontroerd foto's te maken.
"kom maar lekker bij ons staan" riep ineens een warme stem"
De enige sultan met de kleurige tulpband kwam bij mij staan en zo gingen we na wellicht het kortste piano-optreden van de wereld, van de langste man van de wereld, met zijn allen elkaar omarmend op de foto.

"de droom, de muze,en de wonderen zijn het kloppend hart van Nederland en de wereld nog lang niet uit"

Stan Rams

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Playing The Piano

Levensweg

Levensweg
Olievefpaneel Stan Rams

Highest Aim

Highest Aim

After the bitter tears
heaven again washed away
the coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim
within each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace from the
Spring of Love

Stan Rams


~~~After the bitter tears

heaven again washed away
the blood coloured earth.

Heaven smiles again
giving us all a new chance
to fulfill our highest aim within
each days new rebirth.

To open hearts to love
and peace to let the sun
of Love and Peace
shine for us all.


***

de aarde

is gekleurd met het bloed
van al tevelen
door regens weggewassen
maar niet de zonde
en het verdriet

de zon schijnt
geeft de mens een nieuwe kans
om het hoogste doel op aarde
te vervullen
het hart te openen,
om samen te werken
aan een wereld
waar iedereen
gelukkig met elkaar
mag zijn

Stan Rams

Stan 2010

Stan 2010
Piano Piano Piano

Zalig Nieuw Jaar dat zit zo dus in elkaar


Beste bezoekers,

Gelukkig Nieuwjaar

We vieren het nieuwe jaar maar je hebt mensen, mensen die zitten en mensen die lopen,en mensen die staan maar ook mensen die niet of nooit stil kunnen zitten sommigen doen zelfs meer dan een lopend mens omdat ze meer dan zitten van alles zitten te doen zonder van hun stoel af te gaan met oud op nieuw en ook het hele jaar maar je hebt ook mensen die niets doen dan zitten en mensen die geld verdienen met zitten en daar zitten er wel heel wat van in de kamer te pitten of te zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten en die komen niet vrij, tenminste zolang ze zitten en dan zijn er nog mensen die vast zitten aan elkaar en niet meer los kunnen komen snapt u nou hoe dat in elkaar zit? dat er mensen zijn die aan elkaar of een ander zitten zonder vast te zitten terwijl ze eigenlijk vast moesten zitten en niet vrij mogen zijn omdat de mensen die zitten te zitten niets ondernemen en niet van hun zitplaats af willen gaan en zo zijn er weer mensen die het niet meer zien zitten, omdat de zitters niet voor hen willen opstaan, en hen niet zien zitten en zo zijn er weer heel wat mensen,die de zitters niet meer zien of ze nu lopen zitten of staan en het liefste de zitters van hun zetel af zouden slaan maar zo zijn er gelukkig ook zitters die opstaan waarvoor ze zijn gaan zitten en hun zetel afstaan aan mensen die het zien zitten om de mensen die het niet meer zien zitten weer aan het lopen te krijgen zodat ze niet meer hoeven te zitten zonder van hun plek af te moeten gaan? snapt u,hoe dat in elkaar zit dat er mensen zijn die liever niet van hun plek afgaan en zo niet dan ga er maar eens lekker voor zitten tenzij u liever wilt lopen of staan of de ogen sluit omdat u het anders ook niet meer ziet zitten..en in dat geval is het raadzaam er niet teveel over in te zitten dat u het niet meer zou zien zitten omdat u anders niet meer voor een ander zou kunnen opstaan en alleen nog maar zou blijven zitten zonder te kunnen opstaan voor de zitters die voor de lopers zijn opgestaan, en ook wel weer eens lekker wil zitten zonder steeds het gevoel te moeten hebben telkens voor een ander op te moeten staan, en daar word een mens echt wel moe van dus blijf maar eens lekker zitten en geniet van je plek zodat je straks uitgerust eens lekker kunt opstaan en het weer helemaal ziet zitten voor het nieuwe jaar.

Ik wens u allen liefde geluk en een goede gezondheid
toe voor nu voor altijd en het nieuwe jaar!

Gelukkig Nieuwjaar

Stan Rams

Bea Moslima razend populair


Zwarte kleding, hoofd- doekjes en boerkas zijn razend populair in Nederland en een ware hype, en zo zien we op deze foto Hare Majesteit Beatrix in een exclusieve uitvoering van de internationaal befaamde modeontwerper Mohammed Jan Job Ali in haar prachtige outfit verlost van het altijd weer verplichte koninklijk "hoedje" trots poseren voor onze camera.


Trots op de Moskee

TON( Trots op Nederland) ziet Nederland het liefst gevuld met kleurrijke bloem- en tulpenvelden, windmolens, kerken, en dijken die je met een vinger kunt dichten als er een gaatje in zit, een polderland bewoond door mensen die op houten klompen lopen, kaasdragers, Zeeuwse meisjes, jolijke Bartjes en Dik Troms, een land van melk en honing, dol op Calve, Friese Vlag en Zaanse mayonaise en een land waar helaas geen plaats is voor "Kous Kous", "Kebab", een rappende Ali B naast een Moskee.

BeaMoslima voor haar nieuwe paleis

Ze weten niet wat ze missen, bovenstaande foto-simulatie geeft aan hoe schitterend mooi Paleis Soesjesdijk eruit zou zien na de grote multiculturele verbouwing en hoe blij Beatrix zou zijn met haar nieuwe onderkomen ,en zegt U eens eerlijk?

Wie behalve Geert Wilders, zou nou niet echt heel erg trots op Nederland zijn, met Beamoslima en zo een geweldig mooie blauwe moskee?


Stan Rams


Bookmark and Share


Bloesem in de Limburgiastraat te Heerlen

R.I.P Limburgiastraat!


Deze prachtige boom, en nog veel meer bomen in de wijk Meezenbroek ,stonden zo mooi voor mijn kunst-atelier annex appartementje op nr 203 aan de Limburgiastraat, helaas is al dat vertrouwde schoons door de sloop voorgoed verdwenen.

Woningbouwvereniging Woonpunt zorgde er vervolgens voor dat ik een geweldig mooi ander appartement kreeg toegewezen.

De sloop van de 7 flats aan de Limburgiastraat heeft vanaf de eerste gesprekken met de bewoners ruim twee├źnhalf jaar in beslag genomen

“We zijn onderweg enkele tegen-slagen tegengekomen”, geeft John Scheilen van Woonpunt aan. “Uit nader onderzoek bleek dat er asbest in de dakconstructies verwerkt zat en dat vraagt extra expertise en zorg bij verwijdering. Daarnaast was het niet gemakkelijk om voor alle bewoners en gezinnen uit de flats vervangende woonruimte te vinden. Het aanbod in de wijk is echter beperkt. Maar het is gelukt. Iedereen heeft een mooie nieuwe woning.”

Ook bleken er vele tientallen mensen erg en heel erg overspannen en ziek te zijn geworden agv de gedwongen verhuizing en de sloop. Helaas zijn er ook mensen overleden agv zelfmoord omdat zij to in het diepst van hun ziel werden geplaagd en gekweld door de woningbouwvereniging die geen enkel gevoel en begrip toonde voor hen die zo verknocht waren aan hun huisje en het gedwongen vertrek niet konden verwerken en dan ook geen enkele bijstand of hulp kregen van de Gemeente.

Op de vlakte die is overgebleven zou binnen ongeveer 4 tot 5 jaar aan de Limburgiastraat een nieuw centrumhart moeten verrijzen, met luxe- woningen, parkeervoorzieningen, supermarkten en andere kleine winkeltjes. Met eraan vast een natuurpark. Van al die mooie plannen is echter niks terrecht gekomen wegens het vreselijke slechte beleid annex wanbeleid van de cultuurvernietigende en door en door corrupte Gemeenteraad van Heerlen.

Foto' s: Stan Rams

Info: Mijn MSP


Stan Rams

Love & peace to you all Anna Frank